Foto: AFP/Scanpix

Visu laiku medaļām bagātākais olimpietis, ASV peldētājs Maikls Felpss varētu atgriezties sportā, vēsta ārvalstu masu mediji.

ASV Antidopinga aģentūra (USADA) publiskojusi veikto dopinga pārbaužu sarakstu, un tajā redzams, ka antidopinga programmā atkal iekļauts Felpss. Slavenajam peldētājam pēdējo trīs mēnešu laikā veiktas divas dopinga pārbaudes, kuras bijušas negatīvas.

Starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) noteikumi paredz, ka sportistam deviņus mēnešus pirms dalības oficiālās sacensībās ir jābūt veiktām dopinga pārbaudēm. Tādējādi Felpsam veiktās dopinga pārbaudes varētu norādīt, ka izcilais sportists ir nolēmis atgriezties lielajā sportā un gatavoties 2016.gada Vasaras olimpiskajām spēlēm, kas notiks Riodežaneiro.

Tomēr sportista treneris Bobs Boumens norādījis, ka pāragri kaut ko spriest par Felpsa iespējamo atgriešanos sportā. "Mēs vienkārši dodam viņam tādu iespēju, ja viņš izdomās. Viņš atnāca pie manis rudenī un piedalījās dažos treniņos kopējā grupā, lai saprastu, kādā fiziskā kondīcijā ir. Viņam likās, ka nav pietiekami fiziski gatavs. Tā arī izrādījās."

Felpss savu izcilo sportisko karjeru nolēma beigt pēc 2012.gada Londonas olimpiādes, kurā viņš izcīnīja četras zelta un divas sudraba medaļas. Viņa kolekcijā tagad ir 22 olimpiskās medaļas, no kurām 18 ir zelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!