Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis otrdien paziņoja valdības plānus attiecībā uz Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu. Tie paredz, ka jūnija mēnesī sporta pasākumus jau varētu apmeklēt līdzjutēji, ziņo portāls "Delfi.lt".

Lietuvas Covid-19 komiteja pirmdien lēma valdībai ieteikt mīkstināt pulcēšanās ierobežojumus. Starp tiem bija noteikumi, kuri no 1. jūnija attiektos arī uz sporta pasākumiem. Proti, plāno atļaut spēlēt ielu basketbolu, futbolu un citus kontakta sporta veidus.

Savukārt uz sporta pasākumiem attiektos tie paši ierobežojumi, kuri sagaidāmi citiem notikumiem. Ārpus telpām varētu pulcēties ne vairāk kā 300 dalībnieki un skatītāji, starp kuriem vajadzētu nodrošināt vismaz viena metra distanci.

Taču uz notikumiem telpās nevarētu būt vairāk par 100 dalībniekiem un līdzjutējiem. Šajos pasākumos gan skatītājiem vajadzētu ievērot divu metru distanci, paziņoja Lietuvas premjerministrs.

Skvernelis atzina, ka gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija nepasliktināsies, attiecīgi skaitļi ar laiku tiks paaugstināti. Provizoriski no 15. jūnija ārpus telpām varētu pulcēties 500 cilvēki, bet telpās 150 cilvēki.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlases kandidāts Gļebs Kļuškins pievienojies Lietuvas augstākās līgas klubam Marijampoles "Sūduva", kas 1. jūnijā atsāks sezonu ar spēli pret Kauņas "Žalgiris" futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!