Foto: LETA

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis pēc iespējamās pārvēlēšanas amatā cer uz sava atalgojuma ievērojamu palielināšanu, par ko publiskajā telpā sašutumu neslēpa Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš. Aplūkojot šo jautājumu tuvāk, portāls "Delfi" konstatēja, ka LSFP valdes atalgojuma saņemšana līdz šim skaidri nav definēta biedrības statūtos, kā to pieprasa Latvijas likums. Dažādu nianšu izpēte šajā jautājumā vēlreiz pierāda un aktualizē sporta sabiedrībā sen zināmu faktu – Latvijā sporta sistēmas struktūra ir ļoti neskaidra un nav tieši definētas atbildīgās institūcijas.

Runājot par atalgojuma palielināšanu, Fogelis vairākkārt izvairījās apstiprināt, ka algas pieaugums plānots vairāk nekā divas reizes. Uz vairākkārtējiem precizējošiem jautājumiem viņš centās diplomātiski runāt par iesniegtajiem priekšlikumiem un tikai beigās noteica, ka atalgojums plānots 2100 eiro apmērā, bet tā arī nepieminēja, cik reizes tas ir lielāks nekā pašreizējais atalgojums.

Runājot par atalgojumu, Fogelis nonāca pretrunā ar publiski pieejamiem datiem.

"Pirmkārt, vēl pirms diviem gadiem LSFP prezidents netika apmaksāts," pārliecinoši un nešaubīgi sacīja Fogelis. LSFP prezidenta Fogeļa publiski pieejamā amatpersonu deklarācija liecina, ka viņš vēl 2017. gadā kā LSFP prezidents saņēmis 22 479,70 eiro, lai gan viņa pamatalga bijusi vien 900 eiro apmērā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!