Foto: Publicitātes foto
Iepriekšējo divu gadu čempionvienība LSPA svētdien izcīnīja trešo vietu Latvijas vīriešu handbola čempionātā.

Sērijas par trešo vietu ceturtajā spēlē svētdien LSPA ar rezultātu 29:23 (14:13) pieveica "Jūrmalas Sports" komandu.

Šajā mačā LSPA komandas rindās astoņus vārtus guva Oskars Arājs, bet sešus precīzus metienus izpildīja Lauris Eglītis.

Savukārt jūrmalniekiem ar septiņiem vārtu guvumiem atzīmējās Raitis Ence.

Sērijā līdz trijām uzvarām LSPA uzvarēja ar rezultātu 3-1.

Tikmēr finālsērijā pašlaik Ludzas "Latgols" komanda cīnās neizšķirti 2-2 ar Dobeles "Tenax" handbolistiem. Sērijas līdz trim uzvarām izšķirošā, piektā cīņa risināsies nākamajā svētdienā Ludzā.

Kā ziņots, pusfināla sērijās līdz divām uzvarām "Tenax" komanda ar rezultātu 2-0 pieveica "Jūrmalas Sports" vienību, bet "Latgols" ar 2-1 pārspēja LSPA handbolistus.

"Tenax" un LSPA pusfinālā iekļuva automātiski kā regulārā čempionāta divu posmu spēcīgākās komandas, bet "Jūrmalas Sports" un "Latgols" pirms tam cīnījās ceturtdaļfinālā.

Čempionātu komandas aizvada trīs posmos. Pirmajā posmā līdz pagājušā gada beigām klubi sacentās katrs ar katru, aizvadot tikai vienu apli. Pēc pirmā posma rezultātiem komandas tika sadalītas divās grupās - no pirmās līdz piektajai vietai un no sestās līdz desmitajai vietai. Līdzi ņemot arī pirmajā posmā iegūtos punktus, komandas sacentās katra ar katru vēl divos apļos.

Trešajā posmā - izslēgšanas spēlēs - iekļuva labākās sešas komandas. Savukārt turnīra vājākās četras vienības aizvadīja vēl vienu apli, noskaidrojot atlikušo vietu sadalījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!