Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) "Zvaigžņu spēlē" svētdien Oklendā Rietumu izlase ar 137:126 uzvarēja Austrumu izlasi. Par vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti rietumnieki Tims Dankans un Šakils O'Nīls.
NBA 49. "Zvaigžņu spēlē" notikumus laukumā noteica O'Nīls (Losandželosas "Lakers") un Dankans (Sanantonio "Spurs"). Šo spēlētāju duets tad arī nodrošināja uzvaru Rietumu izlasei, kuras pārstāvji 20 reizes trieca bumbu grozā no augšas.

Pēc mača O'Nīls atzina, ka bijis ļoti interesanti spēlēt šādā sastāvā. Kopumā Šaks guva 22 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kā arī izpildīja trīs metienu bloķējumus. Turklāt viņš mērķī raidīja 11 no 20 metieniem no spēles. Dankana rēķinā 24 punkti un 14 atlēkušās bumbas. 12 no 14 metieniem sasniedza mērķi.

Labākais Austrumu izlasē bija Filadelfijas "76ers" aizsargs Alens Aiversons, kurš guva 26 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Aiversons pēc spēles uzsvēra, ka tas bija lielisks mačs, taču, neraugoties uz īpašu spēles statusu, tomēr ļoti vēlējies iegūt uzvaru.

Vienīgo reizi Austrumu izlase izvirzījās vadībā 30 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad precīzs bija Milvoki "Bucks" pārstāvis Glens Robinsons. Viņš panāca 97:95. Tūlīt pat Dankans atbildēja ar kārtējo bumbas triecienu grozā no augšas, bet Kriss Vēbers (Sakramento "Kings") jau izvirzīja vadībā rietumniekus.

Trīspunktnieku konkursā uzvarēja Jūtas "Jazz" snaiperis Džefs Hornačeks, kurš finālsērijā apsteidza Dirku Novicki (Dalasas "Mavericks") un Reju Alenu no Milvoki "Bucks".

"Slam dunk" konkursā pārliecinoši labākais bija Vinss Kārters (Toronto "Raptors"). Aiz viņa palika gan Stīvs Frensiss (Hjūstonas "Rockets"), gan Treisijs Makgredijs (Toronto "Raptors").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!