Foto: Publicitātes foto
Pasaules kausa Rīgas posma "Grand Prix" uzvarētājs Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray pēc panākuma uzskata, ka viņiem praktiski ir jau rokās ceļazīme uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Ziņots, ka svētdien sporta centrā "Kleisti" noslēdzās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Uzvaru galvenajā maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray.

"Grand Prix" maršrutā ar 140/160 cm augstiem šķēršļiem startēja 33 sportiskie pāri, no kuriem tikai četri pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar Moon Ray – 0 soda punkti/45,82 sekundēs. Otro vietu ieguva Abdullahs Alšarbatli ar Larry 210 (Saūda Arābija) – 0/46,66. Trešā Marianna Hugeša Chaco Boy (Ungārija) – 0/53,27. Ceturtais Abdullahs Alšarbatli ar Beau Limit (Saūda Arābija) – 4/52,70.

Šis maršruts labākajiem sportistiem dod ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020. gadā un Starptautiskās Jātnieku federācijas "Longines" reitingā.

"Olimpiskajās kvalifikācijas pirmajā pusgadā kopā ar Moon Ray esam sasnieguši fantastiskus rezultātus un praktiski nodrošinājuši sev līdzdalību Tokijas olimpiskajās spēlēs. Šodien ar uzvaru Rīgas posma "Grand Prix" pievienojām vēl svarīgus 50 punktus kvalifikācijas reitingam C grupā un izcīnījām vēl arī 20 punktus startam Pasaules kausa finālā Lasvegasā, kur startēju jau 2015. gadā, un tagad esam gatavi atgriezties, lai pacīnītos par godalgām," Latvijas Jātnieku federācija citē sportistu. "Ieraugot Rīgā Abdullahu Alšarbatli no Saūda Arābijas, jau zināju, ka būs spraiga cīņa par līdzdalību pārlēkšanā. Tā arī notika. Pamatmaršrutu veicām bez soda punktiem, savukārt pārlēkšanā ar kvalitatīvu intrigu izdevās izcīnīt uzvaru, lai gan startēju pirms Abdullaha un nevarēju paredzēt viņa sniegumu. Jau ziemā sacensību tūrē Apvienotajos Arābu Emirātos cīnījāmies ar Abdullahu par pirmajām vietām, un Rīgas turnīrs bija šīs sāncensības turpinājums."

"Jāteic, ka "Grand Prix" pārlēkšanā gaidīju vēl dažus spēcīgus Igaunijas sportistus, bet viņi laikam šodien nebja savā labākajā formā. Sacensību organizācijā viss bija labi, un īpaši iepriecināja zāles laukuma kvalitātes uzlabošana. Šobrīd pasaulē nav daudz zāles laukumu to grūtās uzturēšanas dēļ, tāpēc prieks, ka Latvijas Jātnieku federācija ieguldījusi lielu darbu, lai šo laukumu sagatavotu visaugstākajā līmenī," piebilst Neretnieks.

Latvijas labākais jātnieks uNeretnieks ar zirgu Moon Ray šobrīd ir stabils pretendents līdzdalībai olimpiskajās spēlēs Tokijā 2020. gadā. Savā kvalifikācijas grupā Latvijas duets atrodas pirmajā vietā, tuvāko sekotāju Polijas jātnieku Krištofu Ludvičaku apsteidzot par 305 punktiem. Olimpiskajām spēlēm no C grupas kvalificēsies divi labākie jātnieki. Moon Ray šobrīd iekļuvis pasaules 20 labāko sporta zirgu sarakstā Pasaules sporta zirgu audzētāju federācijas (WBFSH) publicētajā jaunākajā konkūra zirgu reitingā, kur atrodas 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!