Pagājušā nedēļas nogalē viesnīcā "Minhauzena Unda" notika Latvijas čempionāts šautriņu mešanā uz kuru ieradās prāvs pulks dalībnieku, lai noskaidrotu čempionus kungu un dāmu konkurencē gan individuāli, gan pāros.
Kungu čempionu titulu bija ieradies arī iepriekšējā gada uzvarētājs un Latvijas izlases kapteinis Juris Aleksāns no Gulbenes un tas viņam izdevās godam, jo finālā ar 3:0 (3:2, 3:1, 3:0) tika pārspēts jēkabpilietis Rihards Tomašickis. Ir jāuzteic arī Riharda teicamais sniegums, jo viņam šī bija tikai pirmā aktīvā sezona šautriņu mešanā. Trešo vietu kungiem izcīnīja četrkārtējais Latvijas čempions Guntars Grebskis (2001-2004) no Jēkabpils un Arnis Vents (Bauska), kurš ir šīs sezonas Latvijas reitinga līderis. Savukārt piektajā vietā ierindojās baušķenieks Oskars Kovaļevskis un rīdzinieki Žanis Buklovskis, Ronalds Mežals, Jurijs Botvinko.

Dāmu konkurencē savu nu jau piekto Latvijas čempiones titulu izcīnīja Zeltīte Putniņa (1999, 2000, 2002, 2004) ar 2:1 (3:1, 0:3, 3:1) finālā pārspējot jēkabpilieti Vitu Grebsku. Jāatzīmē, ka abas finālistes šogad pārstāvēja valsts godu 2007. gada Pasaules kausā, kā izlases spēlētājas. Trešajā vietā ierindojās Ieva Brikmane-Buklovska (Rīga) un Areta Kovaļevska (Bauska).

Arī kungu pāru konkurencē čempionu titulu izdevās aizstāvēt Arņa Venta (Bauska) un Ilmāra Dūniņa (Kandava) duetam, kuri finālā ar rezultātu 4:2 svinēja uzvaru pār gulbenieša Agņa Šumakova un jēkabpilieša Pētera Alberliņa duetu. Trešajā vietā ierindojās divkārtējie Baltijas čempioni pāru konkurencē (2006, 2007) Juris Aleksāns un Žanis Buklovskis, kā arī iepriekšējā čempionāta bronzas medaļnieki jūrmalnieks Uldis Zeitmanis un rīdzinieks Arnis Veidemanis.

Dāmu konkurencē čempionu tituls Ilonai Ziemelei un Anželai Zariņai, kuras finālā ar rezultātu 4:1 pārspēja Birutu Skvirecku un Aretu Kovaļevsku. Trešā vieta Ligitai Vilks un Ievai Brikmanei-Buklovskai, kā arī Sandijas Andersones un Kristīnes Krūkas duetam.

Detalizētus sacensību rezultātus ir iespējams atrast Baltijas šautriņu metēju mājas lapā http://www.balticdarts.com/. Šajā adresē arī ir iespējams atrast šī gada Latvijas reitingu un drīzumā arī nākamās 2008. gada sezonas sacensību kalendāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!