2021. gada 10. aprīlī, atzīmējot starptautisko dienu “Par tīru sportu”, tiešsaistē notiks jau trešā “Patiess sports” konference, kurā dalība ir bez maksas, informē Latvijas Antidopinga birojs.

Šogad konferences organizatori iecerējuši uzrunāt vecākus, sporta trenerus un sporta darbiniekus. Konferences tēmas pamatā būs veltītas tam, kā norit audzināšana ar sporta nodarbību starpniecību, kā arī to kā bērnu vērtības attīstās, piedaloties sportiskajās aktivitātēs gan individuāli, gan komandās.

Plašs lektoru loks stāstīs, kā un kādi faktori ietekmē rezultātus un sasniegumus sportā. Par dalību tiešsaistes konferencē dalībnieki saņems apliecību, kas būs derīga treneru resertifikācijai, iesniedzot to Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP).

Konferencē uzstāsies Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs, pusaudžu psihoterapeits Nils Konstantinovs, ārste-doktorante psihoterapijā Laura Valaine, Soču olimpiskais čempions, bobsleja treneris Daumants Dreiškens, Latvijas rekordists 400 m distancē, RSU uztura un sporta katedras docētājs Jānis Leitis u.c.

"Vecākiem, sporta treneriem, skolotājiem ir milzīga loma tajā, kādas vērtības bērni iemācās un atzīst par savām. Nereti vērtības neasociē ar sportošanas pieredzi. Taču vērtības, kas bērniem veidojas viņu gūtās sporta pieredzes rezultātā, spēcīgi ietekmē gan viņu sportiskās aktivitātes, gan arī dzīvi ārpus sporta," stāsta Latvijas Antidopinga biroja eksperts izglītības un informācijas jautājumos Ivans Šapošņikovs.

Konferences dalībniekiem būs iespēja klausīties lekcijas gan par to, kā palīdzēt bērniem ar sporta starpniecību kontrolēt savas emocijas, pārvarēt stresu, psiholoģiski adaptēties dažādām situācijām, risināt konfliktus, gan arī saņemt padomus par jauniešu uzturu, veselīgām ēdienreizēm, uztura bagātinātājiem. Tāpat eksperti dalīsies savā pieredzē par vērtību nodošanu jaunajiem sportistiem.

Starptautiskās dienas "Par tīru sportu" mērķis ir veicināt sportistu, sporta sabiedrības un pārējo cilvēku informētību par globālo cīņu pret dopingu sportā.

Plašāka informācija un reģistrācija konferencei: https://www.antidopings.gov.lv/lv/registracija-3-patiess-sports-konferencei

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!