Foto: EPA/Scanpix/LETA
Svētdien Dienvidkorejā sarīkotais pasaules pirmais nozīmīgais postkoronavīrusa golfa turnīrs, ko iezīmēja skatītāju aizliegums un stingri drošības pasākumi, beidzās ar mājinieces Hjunkjungas Parkas uzvaru.

Stingrie antivīrusa pasākumi bija vērojami, piemēram, konkurentēm sēžot atsevišķi ēšanas laikā.

Korejas Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) čempionātā piedalījās trīs no desmit pasaules labākajām spēlētājām, un tas piesaistīja pasaules uzmanību, apraides tiesības pārdodot valstīm, kuru vidū bija arī ASV, Kanāda un Austrālija.

Parasti ārpus Dienvidkorejas notiekošais turnīrs ir pirmais augsta līmeņa sieviešu golfa pasākums, kopš ASV bāzētā LPGA februārī pārtrauca sezonu.

Hjunkjunga Parka dominēja Jandžu "Lakewood Country Club" zālienā, gūstot savu pirmo uzvaru kopš kļūšanas pret profesionāli 2018. gadā. Par to viņa nopelnīja 180 000 (166 000) no 2,5 miljonu ASV dolāru (2,3 miljoni eiro) balvu fonda.

Beidzamo raundu viņa pabeidza ar pieciem sitieniem zem PAR, kas bija 67 sitieni, sacensībās finišējot ar 17 sitieniem zem PAR. Beidzamajā raundā viņa par vienu sitienu apsteidza tautieti Seonvo Bai (68 sitieni) un par četriem - līderi pēc trešās kārtas vēl vienu mājinieci Hējeongu Limu (71).

"Tas brīdis, par kuru es vienmēr biju sapņojusi, beidzot ir piepildījies," ar asarām acīs Parka stāstīja kabeļtelevīzijas kanālam "SBS Golf".

Lai izvairītos no koronavīrusa infekcijas riska, spēlētājām tika ieteikts trasē atrasties divu metru attālumā vienai no otras un samazināt fizisko kontaktu, kā arī pieskarties bumbiņu paliktņiem bez cimdiem.

Spēlētājām bija jāvalkā maskas pirms un pēc raunda, bet viņas varēja izvēlēties, vai to darīt spēles laikā vai ne, lielākajai daļai izlemjot to nedarīt.

20 gadus vecā čempione tika apsveikta ar elkoņu sasišanu un balvu pasniegšanas ceremonijā pacēla gaisā trofeju, vienlaikus valkājot arī masku.

Dienvidkoreja pārcieta vienu no visagrākajiem slimības uzliesmojumiem ārpus kontinentālās Ķīnas, taču tika galā ar slimību ar plaši izplatītu "izsekot, pārbaudīt un ārstēt" programmu.

Šomēnes valstī atsākās profesionālā futbola un beisbola sacensības, kaut arī aiz slēgtām durvīm.

Šogad ir pabeigti tikai četri LPGA tūres pasākumi. Pēdējais notika Austrālijas pilsētā Adelaidā februārī, bet tūres vadība ir izklāstījusi plānus atsākt sacensības jūlija vidū Mičiganā.

Vīriešiem ASV Profesionālo golferu asociācijas (US PGA) tūre tika pārtraukta martā pēc Spēlētāju čempionāta pirmās kārtas. To plānots atsākt aiz slēgtām durvīm "Charles Schwab Challenge" sacensībās, kas sāksies 11. jūnijā ASV pilsētā Fortvortā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!