Pasaules F-1 čempionāta pirmajā posmā Melburnā svētdien dubultuzvaru izcīnīja "Ferrari" autobraucēji - Mihaēls Šūmahers un Rubenss Baričello, bet trešais finišu sasniedza "Williams-BMW" pārstāvis Ralfs Šūmahers.
M. Šūmahers, kurš pagājušajā sezonā kājas traumas dēļ izlaida septiņus posmus, Melburnā finišēja pirmais, par 11,4 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Baričello. 20 sekundes pēc uzvarētāja finišu sasniedza R. Šūmahers.

Ceturtais finišēja bijušais pasaules čempions Žaks Vilnēvs, kurš nodrošināja pirmos trīs punktus "BAR" komandas vēsturē. Piektais distanci pabeidza Džankarlo Fisikella ("Benetton"), bet sestais - Mika Salo ("Sauber"). Tomēr pēc finiša Salo tika diskvalificēts, jo FIA komisija atklāja tehniskus pārkāpumus soma vadītajā mašīnā. Līdz ar to uz sesto vietu pakāpās otrs "BAR" pilots Rikardo Zonta.

"McLaren" braucēji Mika Hakinens un Deivids Kultārds sacīksti uzsāka no pirmās starta rindas, taču izstājās, neveicot pat vienu trešdaļu no distances.

Abi "McLaren" piloti, pēc starta saglabāja vadību, taču jau 11. aplī izstājās Kulthārds, bet vēl pēc septiņiem apļiem viņam bija spiests pievienoties arī pagājušā gada F-1 čempions Hakinens. Izstāšanās iemesls - tehniskas problēmas "McLaren" sacīkšu mašīnās. Kopumā finišu sasniedza tikai desmit no 22 startējušajiem.

"Pēc kvalifikācijas braucieniem teicu sev - lai Hakinenam tiek pirmā starta pozīcija, bet man uzvara sacīkstēs. Prieks, ka tā arī notika", pēc finiša atzina M. Šūmahers.

F-1 Austrālijas "Grand Prix":

1. Mihaels Šūmahers (Vācija) "Ferrari"
2. Rubenss Barričello (Brazīlija) "Ferrari"
3. Ralfs Šūmahers (Vācija) "Williams"
4. Žaks Vilenēvs (Kanāda) BAR
5. Džankarlo Fisičella (Itālija) "Benetton"
6. Rikardo Zonta (Brazīlija) BAR

F-1 pilotu kopvērtējums:

1. Mihaels Šūmahers (Vācija) "Ferrari" 10 punkti
2. Rubenss Barričello (Brazīlija) "Ferrari" 6
3. Ralfs Šūmahers (Vācija) "Williams" 4
4. Žaks Vilenēvs (Kanāda) BAR 3
5. Džankarlo Fisičella (Itālija) "Benetton" 2
6. Rikardo Zonta (Brazīlija) BAR 1

Konstruktoru kausa vērtējums:

1. "Ferrari" 16 punkti
2. "Williams" 4
2. BAR 4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!