Foto: LFS
2010.gada pasaules florbola čempionātā, kas norisinājās Somijā, uzstādīts jauns spēļu apmeklētāju rekords. Kā norāda čempionāta organizatori, izdevies sasniegt arī pozitīvus sasniegumus televīziju pārraidēs.

Atgādinām, ka Latvijas florbola izlase pasaules čempionātā izcīnīja piekto vietu, atkārtoti ierindojoties uzreiz aiz pasaules elites florbola lielvalstīm - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices.

Pasaules čempionāta fināla spēlei "Hartwall" arēnā klātienē līdzi sekoja 13 267 skatītāji. Savukārt vidējais apmeklētāju skaits uz čempionāta pārējām spēlēm ir bijis nedaudz vairāk kā divi tūkstoši skatītāju. Tas ir nedaudz vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo pasaules čempionātu, kas norisinājās Čehijā 2008.gadā, kur vienu spēli vidēji apmeklējuši 1 857 skatītāji.

Tiesa gan šī čempionāta rīkotājiem nav izdevies pārsist iepriekšējā čempionāta organizatoru uzstādīto rekordu, turnīram piesaistot 104 tūkstošus skatītāju. Šo čempionātu kopā apmeklējuši tikai 87 526 skatītāji.

Savukārt visām Latvijas izlases spēlēm klātienē līdzi sekojuši vidēji 1390 skatītāju.

Oficiālais čempionāta tiešraižu nodrošinātājs YLE televīzija ziņo, ka čempionāta finālspēlei televīzijā sekojuši diezgan liels skatītāju skaits. Pirmo periodu noskatījušies 315 000 somu skatītāju, taču ar katru nākamo periodu vidējais skatītāju skaits pieaudzis līdz 500 000 skatītāju otrajā un 605 000 skatītāju pēdējā spēles trešdaļā.

Savukārt apskatot finansiālos jautājumus, čempionāta organizācijas komiteja informējusi, ka šis čempionāts, neskaitot darbinieku algas, izmaksājis gandrīz divus miljonus eiro. Lielu daļu nepieciešamā finansējuma izdevies piesaistīt no Somijas valdības un sponsoriem. Organizatori cer, ka daļu izlietoto līdzekļu, aptuveni viena miljona eiro apmērā izdosies atgūt no pārdotajām biļetēm.

Kā norāda organizatoru komitejas ģenerālsekretārs Ismo Haaponiemi, tad jau šobrīd šis čempionāts ir bijis diezgan liels ieguldījums florbola attīstībā ne tikai Somijā, bet arī visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!