Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas vīriešu handbola izlases treneru korpuss ar galveno treneri Uģi Vikštrēmu priekšgalā nosaucis valstsvienības sastāvu decembra beigās gaidāmajam Rīgas domes kausa izcīņas turnīram, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Rīgas domes kauss norisināsies jau 17. reizi, un šogad tajā startēs Latvijas, Somijas, Itālijas un Igaunijas izlases. Turnīrs notiks no 26. līdz 28. decembrim Olimpiskajā sporta centrā, Latvijas izlases spēles tiešraidē būs skatāmas arī interneta portālā "TVPlay.lv".

Latvijas izlase Rīgas domes kausa izcīņā tā pastāvēšanas vēsturē uzvarējusi astoņas reizes, tiesa, pēdējoreiz tas noticis salīdzinoši sen - 2006.gadā.

Vikštrēms nosaucis 19 spēlētājus, kurus vēlas redzēt valstsvienības sastāvā Rīgas domes kausa laikā. Diemžēl savainojumu dēļ valstsvienībai nevarēs palīdzēt tās kapteinis Ingars Dude, kā arī Arnolds Straume un Helmuts Tihanovs, bet kluba spēļu dēļ izlasei nevarēs pievienoties Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds. Taču tādējādi lielāka iespēja sevi apliecināt būs jaunajiem spēlētājiem vai tiem, kas līdz šim izlases rindās spēlējuši mazāk.

Rīgas domes kausu 26. decembrī plkst. 19:00 Latvija uzsāks ar spēli pret Somiju, dienu vēlāk plkst. 19:30 mērosies spēkiem ar Itāliju, bet noslēdzošo spēli aizvadīs 28. decembrī plkst. 12:00 pret Igauniju. Divas spēles pret Somijas vienaudžiem 26. un 27. novembrī aizvadīs arī Latvijas U-16 izlase.

Latvijas handbola izlases sastāvs:

Vārtsargi
: Artūrs Kuģis (TIF Viking, Norvēģija), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Lauris Ozoliņš (VFL Gummersbach, Vācija)

Kreisā mala
: Oskars Arājs (Dobeles Tenax), Ingus Kivlenieks (ASK/LU)

Kreisais insaids
: Austris Tuminskis (Latgols), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks/LSPA), Nils Kreicbergs (Dobeles Tenax)

Saspēles vadītāji
: Māris Veršakovs (SV Beckdorf, Vācija), Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Toms Lielais (Dobeles Tenax)

Labais insaids
: Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Elvijs Borodovskis (HSV Bad Blankenburg, Vācija)

Labā mala
: Jānis Pavlovičs (Sandefjord, Norvēģija), Andis Ērmanis, Ēriks Blūms (abi - Dobeles Tenax)

Līnijas spēlētāji
: Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Egils Politers (Dobeles Tenax)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!