Foto: stock.xchng

Protestējot pret organizatoru prasībām, Izraēlas Burāšanas asociācija (ISA) nolēmusi atsaukt savus sportistus no pasaules junioru čempionāta burāšanā Malaizijā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Izraēlas komandai ticis paziņots, ka tā nedrīkstēs startēt zem savas valsts karoga un arī uz apģērba un vindsērfinga dēļiem aizliegts izmantot jebkādus simbolus vai logotipus, kas identificējami ar valsti. Tāpat Izraēlas sportistu uzvaras gadījumā netiktu atskaņota valsts himna.

Tika paredzēts, ka pasaules junioru čempionātā piedalīsies iepriekšējo meistarsacīkšu uzvarētājs Joavs Omers, divkārtējais junioru čempions Noā Drihans un viņu treneris, taču ISA nolēmusi nesūtīt viņus uz Malaiziju.

ISA par notikušo ir informējusi Starptautisko Burāšanas federāciju ("World Sailing") un Starptautisko Olimpisko komiteju.

"Tā kā mēs joprojām, 24 stundas pirms izlidošanas, vēl neesam saņēmuši vīzas, un, ņemot vērā ierobežojumus un apgrūtinājumus, ko organizatori mums ir piemērojuši, mēs nolēmām nepiedalīties šajās sacensībās," vietējiem medijiem paziņojis ISA prezidents Gili Amīrs. "Malaiziešu prasības ir nepieņemamas; mēs neesam ar mieru pazemoties un plānojam iesniegt prasību tiesā."

"World Sailing" ir pieprasījuši situācijas skaidrojumu no čempionāta rīkotājiem. "Šī ir ļoti delikāta problēma," saka organizācijas prezidents Karlo Kroče. "Mēs esam lietas kursā par publiskajā telpā izskanējušajiem komentāriem un uzskatām, ka daļa no tiem nav patiesi vai balstīti uz pārpratumu. "World Sailing" principiāli dod iespēju visu nāciju pārstāvjiem startēt sacensībās un šo jautājumu uztveram ļoti nopietni."

Izraēlas sportistiem arī iepriekš bijuši sarežģījumu ar vīzu iegūšanu, īpaši valstīs, kas nav atzinušas Izraēlu, norāda portāls. Tā šā gada novembrī Izraēlas karogu aizliedza uzvilkt mastā džudo "Grand Slam" turnīrā Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!