Foto: PantherMedia/Scanpix
Dienā, kad ASV tika legalizētas viendzimuma laulības, pieteicies arī pirmais homoseksuāli orientētais beisbola spēlētājs, vēsta aģentūra "Associated Press".

23 gadus vecais neatkarīgās Klusā okeāna beisbola klubu asociācijas komandas Sonomas "Stompers" spēlētājs Šons Konrojs pirms spēles paziņoja par savu seksuālo orientāciju, bet mačā bija viens no vērtīgākajiem spēlētājiem komandas uzvarā.

Sonomas "Stompers" līdzjutēji novērtēja gan Konroja atklātību, sarīkojot viņam skaļākās ovācijas, kad spēles komentētājs izsauca komandu uz laukuma un nosauca Konroja vārdu, gan viņa spēli, kas atnesa komandai uzvaru. Tribīnēs, kurās ir vieta 370 skatītājiem, nebija nekādas īpašas sajūtas vai noformējuma, atzīmējot šo vēsturisko paziņojumu, izņemot pāris zeķu un roku sildītāju varavīksnes krāsās spēlētājiem, izņemot pašu Konroju.

"Mums šeit vienmēr bijuši homoseksuāli cilvēki, tas nav nekas neparasts," saka viens no "Stompers" līdzjutējiem. "Taču Šonam gan šis paziņojums varēja prasīt pamatīgu uzdrīkstēšanos, jo viņš ir kluss, neuzkrītošs cilvēks."

Amerikas galvenās beisbola līgas MLB vēsturnieks Džons Torns apstiprinājis, ka Konrojs ir pirmais profesionālais beisbolists - gejs, kurš par to paziņojis karjeras laikā. Glens Burks un Billijs Bīns, kuri pārstāvēja MLB klubus Losandželosas "Dodgers", Detroitas "Tigers" un Sandjego "Padres", savu seksuālo orientāciju atklāja pēc sporta karjeras beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!