Foto: FIVB

Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs piektdien pēc kārtējās neveiksmes zaudēja izredzes izkļūt no Kiprā notiekošā pasaules U-21 čempionāta apakšgrupas.

B apakšgrupas ceturtajā mačā ar 11.numuru izliktie Latvijas sportisti ar 0-2 (19:21, 13:21) atzina meksikāņu Hosē Valensijas un Migela Valdesa pārākumu, kuri izlikti vien ar 35.numuru.

Šis bija ceturtais Lancmaņa/Smirnova zaudējums četrās B apakšgrupas spēlēs, un viņi ir vienīgais pāris, kas nav spējuši tikt pie kaut viena panākuma, līdz ar to ieņemot pēdējo - sesto - vietu grupā. Latvijas pārim sestdien atlicis apakšgrupu turnīrā aizvadīt vēl vienu spēli, taču līdz ceturtajai vietai, kas nodrošina iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, viņi vairs nevar pakāpties.

Pirms tam pirmajos mačos ceturtdien Lancmanis un Smirnovs ar 0-2 (20:22, 15:21) zaudēja amerikāņiem Heigenam Smitam un Kristoferam Orenikam, kuriem ticis 26.numurs, kā arī ar 0-2 (17:21, 18:21) piekāpās Adrianam Valjesam Ruvio un Oskaram Pradesam Karniseram no Spānijas, kuri izlikti ar 23.numuru.

Savukārt piektdienas pirmajā mačā ar 0-2 (16:21, 16:21) viņi piekāpās austrāliešiem Timam Diksonam un Malahi Murčam, kuriem ticis 14.numurs.

Tikmēr Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Alise Pastare un Anete Briņķe piektdien Kiprā notiekošā turnīra divos mačos izcīnīja vienu uzvaru.

Ar 15.numuru izliktās Latvijas sportistes C grupas cīņā vispirms ar 2-0 (21:13, 21:19) apspēlēja Džordžiju Deiviju un Džesiku Ngauamo, kurām ticis desmitais numurs.

Savukārt vēlāk piektdien Pastare/Briņķe ar rezultātu 0-2 (18:21, 23:25) piekāpās ar trešo numuru izliktajām vācietēm Sandrai Itlingerei un Janīnai Veilandei.

Pirms tam Pastare un Briņķe ceturtdien pirmajā mačā ar 2-0 (21:9, 21:11) pārliecinoši pieveica Osirisu Huaresu un Sokorro Halinasu no Nikaragvas, kurām piešķirts 22.numurs, kā arī ar 2-0 (21:16, 21:12) apspēlēja Valēriju Okampo un Mišelu Pačeko no Ekvadoras, kuras izliktas ar 34.numuru.

Kārtu pirms apakšgrupu turnīra beigām Pastare un Briņķe jau garantējušas sev vietu izslēgšanas turnīrā.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas spēļu sacensībās iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas. Labākie astoņi dueti automātiski nopelnīs iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Pasaules čempionāts Kiprā ilgs līdz svētdienai.

Šosezon no Latvijas pāriem pie bronzas pasaules U-17 čempionātā tikušas Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Gramberga, bet Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis U-23 vecuma grupas pasaules čempionātā ierindojās piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!