Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pasaules sporta elitārāko sacensību vidū Pirmajai formulai ir īpaša vieta – nokļūt tur spēj vien izcilākie. Un runa nav tikai par braucējiem – arī inženieriem tas ir Everests. Reinis Vītols šajā pasaulē ir savējais jau teju desmit gadus un šonedēļ sāks darbu savā trešajā F-1 komandā.

Šonedēļ "Bufete" ja ne pie klausītājiem, tad pie skatītājiem mazliet neparastā izskatā – mūsu parastajās telpās sanitārā diena… Taču – tāpēc ne mazāk interesants viesis un saruna! Pirmās formulas pasaule allaž bijusi apvīta ar tādu kā pārpasaulīgu, parastajam cilvēkam neaizsniedzamu maģiju. Tomēr ir zināmi vismaz divi latvieši, kuru asais prāts, zināšanas un prasmes ir pieprasītas un novērtētas arī šajā autosporta un mūsdienu tehnoloģiju citadelē. Viens ir Mārtiņš Zalmans, bet otrs – šonedēļ pavakarēja "Bufetē"! Tieši šobrīd uz dažām dienām bezdarbnieks, taču nu jau deviņus gadus aerodinamikas snieguma inženieris "Williams" un "Mercedes" F-1 komandās, kam jau tuvāko dienu laikā tiks pievienots trešais skandīgais nosaukums – "Sauber" ir tā laimīgā komanda, kurai turpmāk būs iespēja izmantot Reiņa Vītola zināšanas.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Delfi sporta nodaļas galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!