Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jaukto cīņu jeb MMA ilgi gaidītajā "Ultimate Fighting Championship" (UFC) cīņā svētdien Abu Dabū "Cīņu salā" amerikānis Dastins Porjē negaidīti otrajā raundā nokautā aizsūtīja slaveno Konoru Makgregoru.

Tādējādi Porjē izdevās revanšs Makgregoram par 2014. gadā piedzīvoto zaudējumu.

Pirmajā raundā cīkstoņi vairāk cīnījās oktagona malās, saķeršanās momentos izceļoties ar sitieniem ar pleciem. Otrajā raundā Porjē izdevās iziet no oktagona malas un ar vairākiem rokas sitieniem viņš nokautēja Makgregoru, noguldot to uz grīdas.

Porjē šī bija 27. uzvara 33 cīņās, bet vēl viena cīņa ar viņa dalību savulaik pasludināta par nenotikušu. Savukārt Makgregors piedzīvoja piekto zaudējumu 27 cīņās.

32 gadu vecajam īru MMA cīkstonim šī bija trešā atgriešanās sportā un tikai trešā cīņa četru gadu laikā. Makgregors 2016.gadā paziņoja par karjeras beigām, taču atgriezās oktagonā. Otro reizi par aiziešanu no sporta viņš paziņoja 2019. gadā, tad atgriezās un pērn trešo reizi aizgāja no cīņu sporta.

Kopš 2016.gada novembra uzvaras pār Ediju Alvaresu Makgregors oktagonā aizvadījis tikai divas cīņas. 2018.gada oktobrī skandalozais īrs Habibam Nurmagomedovam zaudēja savu vieglā svara čempiona jostu, savukārt pagājušā gada janvārī Konors 40 sekundēs nokautēja Donaldu Kovboju Seroni. 2017.augustā Makgregors kāpa vēl boksa ringā, kur daudzmiljonu cīņas desmitajā raundā ar tehnisko nokautu zaudēja Floidam Meivezeram.

2015.gadā Makgregors jau 13.sekundē nokautēja Hosē Aldo, iegūstot čempiona titulu pusvieglajā svarā. Gadu vēlāk pēc uzvaras pār Ediju Alvaresu īrs ieguva arī vieglā svara čempiona jostu, kļūstot par pirmo cīnītāju UFC vēsturē, kam vienlaicīgi pieder divas jostas.
Dastins Porjē ir pusgadu jaunāks par savu pretinieku – 19.janvārī amerikānis nosvinēja savu 32.dzimšanas dienu. Porjē UFC oktagonā cīnās kopš 2010.gada un šajā laikā pārspējis teju visu pusvieglā un vieglā svara ziedu – Maksu Holloveju, Džastinu Geičī, Ediju Alvaresu, Entoniju Petisu, kā arī Jaunzēlandes cīnītāju Denu Hukeru, kas ir līdz šim viņa pēdējā cīņa. 2019. gada septembrī Dastins vieglā svara titula cīņā zaudēja Habibam Nurmagomedovam, piedzīvojot vienīgo neveiksmi pēdējās astoņās cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!