Foto: LETA
Latvijas regbija spēcīgākais klubs "Livonia" paudis neizpratni par Latvijas Regbija federācijas (LRF) lēmumu regbija-7 valstsvienības galvenā trenera amatā apstiprināt organizācijas vadītāja Aivara Pilenieka dēlu Arvi Pilenieku, kuram nav pieredzes tik augsta līmeņa darbā.

LRF februāra vidū par vīriešu regbija-7 izlases galveno treneri apstiprināja Arvi Pilenieku, kuram nav attiecīgā līmeņa sporta speciālista sertifikāts, par ko jau iepriekš rakstīja portāls "Delfi". Savukārt par sieviešu rebija-7 izlases galveno treneri apstiprināts "Livonia" spēlētājs Miķelis Jurēvičs, kurš tobrīd nebija devis savu piekrišanu darbam ar sieviešu izlasi.

"Iepazīstoties ar LRF pieņemto lēmumu par Latvijas regbija 7 izlases galveno treneri iecelt Arvi Pilenieku , regbija kluba "Livonia" vadība un vadošie spēlētāji, kas sastāda arī lielu daļu izlases , ir dziļā neizpratnē par šo (lēmumu)," teikts "Livonia" paziņojumā. "Visus iepriekšējos gadus Latvijas regbija 7 izlases 80-90% sastāva ir veidojuši čempionu un vicečempionu komandu spēlētāji , un galvenais treneris bija no čempionu vai vicečempionu vienības vai augstas raudzes ārzemju speciālists . Sakarā ar šo vēl jo vairāk nav saprotama LRF valdes vadlīnijas izvēloties treneri."

"Regbija kluba "Livonia" skatījumā Kristapa Andersona, iepriekšējo gadu Latvijas regbija čempionvienības trenera, kurš guvis ar sava kluba "Miesnieki" komandu arī pieredzi un panākumus starptautiskos regbija 7 turnīros, beziemesla nomaiņa pret treneri bez vērā ņemamas pieredzes salīdzinot ar iepriekšējiem treneriem nav pieņemama. Pēc iepriekšējo gadu regbija 7 izlases izlases treneru S.Lisko , D. Skarbo , K. Andersona un kluba trenera T. Zibolis treniņu procesiem un izlases startiem sacensības brīdi kluba vadība šajā visā saskata ļoti iespējamu spēlētāju līmeņa nevis izaugsmi bet degradēšanos , kas ietekmes rezultātus gan izlases sacensības , gan kluba turnīros , jo kluba skatījumā šī gada potenciālas Latvijas regbija 7 izlases vājākais posms ir uz doto brīdi izvēlētais galvenais treneris," uzsver "Livonia".

"Livonia" iepriekš atbalstījusi Andersona atrašanos šajā amatā un arī šobrīd "pauž 100% atbalstu Kristapam Andersonam kā Latvijas regbija 7 izlases galvenajam trenerim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!