Šajā vasarā Rīgā risinājās Eiropas U-18 čempionāts regbijā 7 "Trophy" divīzijā, kurā Latvijas jaunie regbisti izcīnīja trešo vietu 12 komandu konkurencē. Latvijas jauno regbistu panākumu gan aizēno "mazs darvas piliens" – galvenais treneris Arvis Pilenieks teorētiski nedrīkst ieņemt šo posteni. Savukārt jūnijā Latvijas regbija 7 vīriešu izlasi vadīja Kristaps Andersons un Viktors Silvoniks, kuri arī nedrīkstēja būt šajos amatos. Iemesls ir gluži vienkāršs, bet, diemžēl, Latvijas sportā nereti sastopams – šiem cilvēkiem nav atbilstošas trenera licences.

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), kurai būtu jābūt uzraugošajai iestādei, pēc portāla "Delfi" intereses jautājumus uzdeva LRF, kas atbildēja ar jau pašas LRF sagrozītiem faktiem, ka komandu trenējuši citi cilvēki. LSFP gan nepārbaudīja publiski pieejamos faktus un publikācijas, bet vadījās tikai pēc LRF sniegtajām atbildēm. Arī Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) LRF sniegusi informāciju, kas nesaskan ar pašas federācijas publiskā telpā izplatīto informāciju.

Severs atbildes sniedza jau pēc sarunas ar LRF ģenerālsekretāru Ventu, kurš maldīgi informējis, ka abos gadījumos izlases galvenais treneris bijis Šefanovskis. Ja patiešām izlases vadījis Šefanovskis, tad kādēļ pirms portāla "Delfi" intereses publiskā pieejamā informācijā nekur nefigurēja viņa uzvārds, bet gan Pilenieks, Andersons un Silvoniks? Ja jau Šefanovskis vadījis, piemēram, Latvijas regbija 7 izlasi, tad kādēļ sagatavošanās plāns prasīts no Andersona? Ja jau Šefanovskis vadīja Latvijas U-18 izlasi, tad kādēļ viņš spēles laikā atradās tribīnēs un nebija redzams apbalvošanas ceremonijā? Tie ir tikai daži no jautājumiem, ko atbildīgajām iestādēm, ja tās kontrolē federāciju darbu un piešķirto valsts līdzekļu izlietojumu, būtu jāprasa organizācijām, šajā gadījumā LRF.

Slēpt Pilenieka amatu nav iespējams vēl viena iemesla dēļ, jo LRF valdē savulaik skatīts jautājums par viņa amatu, bet komandu viņš trenē jau vairākus gadus. Piemēram, pērnajā gadā pirms Covid-19 pandēmijas sākuma LRF valdē skatīts jautājums par viņa amatu. Savukārt šogad LRF valdes sēdē diskutēts par Latvijas regbija 7 izlasi, un valdes sēdē kā treneris figurējis Andersons.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!