Foto: F64

Rīgas "Celtnieks" handbolisti sestdien Dobelē ar rezultātu 22:21 (11:16) uzveica "Jūrmalas Sporta" komandu un iekļuva Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa izcīņas finālā, kurā spēkosies ar valsts spēcīgāko vienību Dobeles "Tenax".

Pēc pirmā puslaika "Celtnieks" bija iedzinējos ar 11:16. Otrā puslaika sākumā rīdzinieki panāca neizšķirtu 17:17 un atlikušajā spēles daļā cīņa ritēja punkts punktā ar sakāpinātām emocijām, bet nedaudz pārāki bija rīdzinieki.

Uzvarētāju sastāvā ar desmit gūtiem vārtiem izcēlās Lauris Rūtiņš, kurš realizēja sešus no sešiem soda metieniem.

Jūrmalnieku rindās ar pieciem precīziem metieniem rezultatīvākie bija Uldis Lībergs un Edvīns Latkovskis.

Otrajā pusfināla mačā intriga izpalika un "Tenax" ar 43:19 (21:7) sagrāva ASK/LSPA spēlētājus.

Šeit "Tenax" vienībā astoņus vārtus guva Toms Lielais, bet pa sešām reizēm izcēlās Andis Ērmanis, Kaspars Straume un Egils Politers. Savukārt ASK/LSPA vienībā piecus vārtus guva Ņikita Pančenko.

Fināls turpat Dobelē notiks svētdien un sāksies plkst.15. Kausa izcīņai kvalificējās četras labākās vienības pēc Latvijas virslīgas čempionāta otrā apļa.

"SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgā pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamiem 30 punktiem 15 spēlēs ir "Tenax" komanda, kurai ar 20 punktiem seko "Celtnieks", bet "Jūrmalas Sporta" un ASK/LSPA spēlētāji iekrājuši pa 16 punktiem.

Savukārt 15 punktus guvusi piektajā vietā esošā "Ogre"/"Miandum", 12 punkti ir "Vaiņodei", pie deviņiem punktiem tikusi Ludzas "Latgols" vienība, bet MSĢ/LAT-98 nopelnījusi divus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!