Latvijas peldētāji Andrejs Dūda, Ģirts Feldbergs, Toms Veinbergs un Kārlis Ādamsons piektdien Rīgā sacensībās "Rīgas Sprints" laboja Latvijas rekordu 4x50 metru stafetē brīvajā stilā, ziņo Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Latvijas peldētāji laboja rekordu atsevišķi pieteiktā mēģinājumā sacensību pirmās dienas beigās. Viņi sasniedza finišu pēc minūtes un 29,27 sekundēm, uzlabojot iepriekšējo rekordu, kas tika sasniegts 2013.gadā par vairāk nekā divām sekundēm.

Tikmēr sacensību programmā atkārtoti jaunu sacensību rekordu šodien sasniedza lietuviete Kotrina Teterevkova, kura finālā 50 metru peldējumā brasā veica distanci 30,19 sekundēs. Piekāpjoties vairāk nekā trīs sekundes, otro vietu ieņēma Latvijas peldētāja Jekaterina Smirnova, kurai sekoja tautiete Marta Valkovska. Vīriešiem 50 metros nrasā, finišējot 28,37 sekundēs, ātrākais bija Rihards Kahanovičs, kurš pārspēja Daniilu Bobrovu.

Vēl Teterkova sasniedza jaunu sacensību rekordu arī 200 metros brasā, tiekot arī pie augstvērtīgākā rezultāta pirmajā sacensību dienā. Viņa finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 21,25 sekundēm, bet otrajā vietā ierindojās Evita Boboriko, kurai trešajā vietā sekoja igauniete Marija Tompū. Vīriešu konkurencē ātrākais, veicot distanci divās minūtes un 9,22 sekundēs, izrādījās Bobrovs

100 metru peldējumā uz muguras vīriešu konkurencē Latvijas peldētāji bija ātrākie, pirmajam finišējot Ģirtam Feldbergam, otro vietu ieņemot Āronam Todam Baltaitim, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpjot Nikolasam Deičmanam. Starp sievietēm, esot ātrākai tikai par 0,03 sekundēm, uzvaru izcīnīja Grēta Anna Vuta, kurai sekoja Elizabete Paula Ozola.

Savukārt 50 metros tauriņstilā igaunis Daniels Zaicevs, kurš finišēja 23,22 sekundēs, bija ātrākais un otrajā vietā atstāja Dūdu. Sieviešu konkurencē pirmās divas vietas uz goda pjedestāla ieņēma igaunietes, bet trešā, veicot distanci 28,41 sekundē, bija Ozola.

Zaicevs bija labākais arī 200 metru peldējumā tauriņstilā un apsteidza tuvāko sekotāju Danielu Narajevu par gandrīz trīs sekundēm, kamēr starp sievietēm 200 metros tauriņstilā pie panākuma tika Alina Vedehova.

100 metros kompleksajā peldējumā gan sievietēm, gan vīriešiem dubultuzvaras izcīnīja Igaunijas peldētāji, bet bronzas tika Latvijas pārstāvjiem - Elizabtei Ferstai un Kahanovičam.

Latvijas nedzirdīgā peldētāja Zane Embrekte 100 metros brīvajā stilā izcīnīja pirmo vietu.

Priekšsacīkstēs 100 metros brīvajā stilā Embrekte, finišējot 59,11 sekundēs, bija ātrākā starp 58 peldētājām un nodrošināja vietu A finālā.

Savukārt A finālā, kurā startēja priekšsacīkšu sešas labākās peldētājas, viņa veica distanci 57,35 sekundēs, uzlaboja savu iepriekš sasniegto rezultātu un apsteidza tuvāko sekotāju par vairāk nekā sekundi.

Vīriešu konkurencē šajā disciplīnā ātrākais bija Kevins Anderss Sīms.

"Rīgas Sprinti" noslēgsies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!