Foto: Reuters/Scanpix

Pieredzējusī Latvijas modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska piektdien Itālijā izcīnīja 21.vietu Pasaules kausa trešā posma finālsacensībās.

Latvijas sportiste finālā sakrāja 1280 punktus, no uzvaru guvušās olimpiskās čempiones lietuvietes Lauras Asadauskaites atpaliekot par 137 punktiem.

Rubļevska paukošanā ar 226 punktiem uzrādīja desmito labāko rezultātu, peldēšanā viņa nopelnīja 245 punktus un bija pirmspēdējā 35.vietā, bet jāšanā viņa ar 292 punktiem bija 12.pozīcijā. Savukārt kombinētajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņa tika pie 516 punktiem, uzrādot 24.labāko rezultātu.

Jau ziņots, ka Rubļevska pirmo reizi šajā sezonā iekļuva Pasaules kausa posma finālsacensībās, jo pirmajos divos etapos Ēģiptē un Brazīlijā viņa kvalifikācijas sacensībās starp 36 labākajām netika.

Londonas olimpisko spēļu čempione Asadauskaite bija otrā paukošanā, jāšanā un kombinācijā, bet sacensību summā viņa par 34 punktiem pārspēja Pekinas olimpisko spēļu čempioni Lenu Šēnebornu no Vācijas. Tikmēr trešo vietu ieņēma baltkrieviete Anastasija Prokopenko, kura tika pie 1369 punktiem.

Sestdien Romā notiekošā Pasaules kausa posma finālsacensībās vīriešiem startēs Latvijas pilsonību ieguvušais ukraiņu modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs.

Kvalifikācijā Nakoņečnijs nopelnīja 1158 punktus, kas viņam C grupā deva desmito vietu. Ar to pietika, lai iegūtu 33.vietu kopējā vērtējumā un iekļūtu starp 36 dalībniekiem, kas kvalificējās finālsacensībām.

Nakoņečnijs paukošanā nopelnīja 194 punktus, kas grupā viņam deva 21.vietu, peldēšanā Latvijas sportists ar 332 punktiem ieņēma desmito vietu, bet kombinētajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš ar 632 punktiem savā grupā ierindojās trešajā pozīcijā.

Šajā grupā startēja arī pieredzējušais Deniss Čerkovskis, kurš pēc paukošanas un peldēšanas bija starp atpalicējiem, bet apvienotajā disciplīnā Latvijas sportists nestartēja.

Jau ziņots, ka Ukrainā dzimušais Nakoņečnijs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā izcīnīja 12.vietu, bet Čerkovskis finālsacensībās netika. Savukārt otrajā posmā abi Latvijas pārstāvji palika ārpus finālsacensību dalībnieku vidus.

Pērn martā Nakoņečnijs savās pirmajās sacensībās zem Latvijas karoga negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, bet kopš tā laika viņa rezultāti vairs nav bijuši tik augsti. Latvijas pilsonību viņš saņēma pērn oktobra nogalē.

Kā zināms, aizvadītajā gadā notikušās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti neaizvadīja īpaši veiksmīgi un pie ceļazīmēm jau gadu pirms Olimpiādes viņiem neizdevās tikt.

Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīs šogad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs šī gada pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā. No šī gada pasaules rangā punktus sāka skaitīt no nulles, un tos izcīnīs sešās sacensībās - četros Pasaules kausa posmos, Pasaules kausa finālā un pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!