Foto: Publicitātes foto
Latvijas šautriņu metējs Madars Razma otrdien ar drošu uzvaru iesāka Lielbritānijā prestižo Britu Darta organizācijas (BDO) pasaules čempionātu.

Pirmās kārtas mačā Latvijas vadošais šautriņu metējs ar rezultātu 3-1 pārspēja ar 13. numuru izlikto Geriju Robsonu.

Mača sākumā abi šautriņu metēji spēkojās līdzīgi. Razma pāris reizes neizmantoja iespēju iekrāt drošāku pārsvaru, taču piektajā legā viņam izdevās gūt uzvaru pirmajā setā. Otrajā setā latvietis iekrāja divu legu pārsvaru, taču viņš netrāpīja metienus, lai "sausā" uzvarētu otro setu. Robsons uzvarēja nākamo legu, bet pēc tam Razma meta pārliecinoši, palielinot savu pārsvaru spēlē.

Trešajā setā Razma atkal izvirzījās vadībā, taču pēc tam viņš divos legos pēc kārtas darbojās nedroši. Ceturtajā legā Razmam bija iespēja "aizķerties", taču viņš nesameta šautriņas pietiekami precīzi, un Robsons uzvarēja trešo setu. Ceturtajā setā Razma atguvās, uzvarēja divos legos pēc kārtas, bet nākamajā viņš neizmantoja iespēju uzvarēt maču. Tomēr Razma nepieļāva dramatisku turpinājumu un nākamajā legā nodrošināja uzvaru spēlē.

Otrās kārtas maču latvietis aizvadīs trešdien.

Ramza trešo reizi piedalās BDO pasaules čempionātā. Iepriekš viņš izstājās pirmajā kārtā, bet gadu vēlāk sasniedza otro kārtu.

BDO pasaules čempionāta balvu fonds ir 339 000 mārciņas (462 000), bet vīriešu turnīra uzvarētājs saņems 100 000 mārciņu (136 000 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!