Foto: Publicitātes foto

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien aizvadīja neveiksmīgu Eiropas rallija čempionāta (ERC) Kanāriju salu rallija pirmo pilno dienu.

Latvijas ekipāža, kas startē ar "Toyota GR Yaris Rally 2", sezonas otrā posma pirmajā ātrumposmā, kas bija ceturtdien, uzrādīja 11.rezultātu, bet saskārās ar tehniskām problēmām piektdienas pirmajos ātrumposmos.

Pēc septiņiem ātrumposmiem Seska ekipāža ierindojas 27.vietā 35 ekipāžu konkurencē, vadošajiem autosportistiem zaudējot gandrīz divas minūtes.

Līderis ir francūzis Joans Bonato ("Citroen C3"), kurš par nieka trīs sekundes desmitdaļām apsteidz tautieti Matjē Frančeski ("Škoda Fabia RS"). Trešais ar 12,1 sekundes deficītu ir jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai i20 N").

Sestdien noslēdzošajā dienā tiks veikti seši ātrumposmi.

Šosezon ERC kalendārā ir iekļauti astoņi sacensību posmi. Aprīlī notikušajā pirmajā posmā Seska ekipāža izstājās priekšpēdējā ātrumposmā.

Pagājušajā gadā Sesks/Francis ERC startēja ar "Škoda Fabia RS" un kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien jaunzēlandiešu Haidena Padona un Džona Kenarda ekipāžai. Latvijas ekipāžā šosezon startēs divos pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!