Sestdien, 6.janvārī Dailes teātrī notiks "Gada balvas sportā 2006" pasniegšanas ceremonija, kuru interesenti varēs vērot LTV 1.kanālā no pulksten 19:30.
Ceremonijā mūsu sportistus godinās arī valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga, populāri mūziķi, aktieri un TV zvaigznes. Par spilgtu un atraktīvu ceremonijas skatuves noformējumu gādās līdz šim Latvijā vienkopus vēl nebijušas četru veidu jaunākās ekrānu tehnoloģijas.

Ceremonijas viesi, atlētiskās dejas un teātra trupa "Kataklo" bija galvenie mākslinieki Turīnas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijās pagājušā gada sākumā, kur veidoja unikālo piecu olimpisko apļu horeogrāfiju. Deju grupu Kataklo izveidoja vairākkārtējā olimpisko spēļu dalībniece, mākslas vingrotāja Giulia Staccioli 1996.gadā kopā ar Andrea Zorzi un citiem bijušajiem olimpiskajiem atlētiem. Skatītāji ar sajūsmu uzņēma grupas šovu Indiscipline, un drīz vien Kataklo tika uzaicināti piedalīties televīzijas šovā Sidnejas Olimpisko spēļu ietvaros 2000.gadā. Šiem panākumiem sekoja arī citi veiksmīgi projekti, piemēram, Kataklopolis (1998), Up-Vertical Energies (2002), Livingston, beyond the limits (2005), ar kuriem viņi priecē savus skatītājus vēl šodien.

Kataklo priekšnesumas tiks izmantota gaisa akrobātika, virves un imitēti slēpotāji kā arī ar humoristiskāku piegaršu imitētas dažādas sporta disciplīnas – basketbols, sinhronā peldēšana un futbols.

Tiešraides laikā skatītājiem būs iespēja izlemt divu balvu likteni - telefonbalsojumā notiks cīņa par nominācijām "Populārākais sporta veids Latvijā" un "Populārākais Latvijas sportists", tāpēc aicinām sporta līdzjutējus būt aktīviem un atbalstīt savus favorītus balsojumu cīņā, kura notiks tiešraides pirmajā daļā līdz 21.15. Balsošanas limits ir trīs zvani no viena tālruņa numura. Nominācijā "Populārākais sporta veids Latvijā" skatītāji varēs balsot par līdzjutēju izvirzītajiem sporta veidiem: basketbolu, hokeju, orientēšanās, futbolu un florbolu. Balsojot par populārāko sportistu, skatītāji varēs izrādīt savas simpātijas vienam no pieciem izvirzītajiem sportistiem: basketbolistu Andri Biedriņu, tenisistu Ernestu Gulbi, vieglatlēti Jeļenu Prokopčuku, barjerskrējēju Staņislavu Olijaru un orientieristu Mārtiņu Sirmo.

Pretendentu izvirzīšanā interneta portālā "Delfi" un Latvijas Olimpiskās komitejas mājas lapā par populārāko sportistu tika saņemtas vairāk nekā 8000 balsis, bet par populārāko sporta veidu balsots vairāk nekā 9000 reižu.

Balsojumā par populārāko sportisti visvairāk - 782 balsis, saņēma Jeļena Prokopčuka, otrajā vietā ar 258 balsīm ierindojās Andris Biedriņš, trešais ar 103 balsīm bija Māris Sirmais, ceturtais - Ernests Gulbis (85 balsis), bet piekto vietu ar 75 balsīm ieņēma Staņislavs Olijars.

Visvairāk balsu - 599, kā populārākais sporta veids saņēma hokejs, otrajā vietā ar 547 balsīm atstājot basketbolu, trešajā vietā ar 244 balsīm ierindojās futbols, ceturtajā orientēšanās sports (174 balsis), savukārt piekto vietu ar 88 balsīm ieņēma motokross.

"Latvijas Gada balvu sportā 2006" organizē Igo Japiņa sporta aģentūra, Latvijas Olimpiskā komiteja un LR Izglītības un zinātnes ministrija, tās ģenerālsponsori ir Hansabanka un Latvijas Mobilais telefons.

Apģērbi balvu pasniedzējiem ir no veikala Sportland, kas ne tikai popularizē veselīgu dzīvesveidu, bet arī vēlas padarīt sportu par Latvijas sabiedrības dzīves filozofiju. Apbalvošanas ceremoniju producē "Virus Art".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!