Foto: PantherMedia/Scanpix

Snūkers cīnīsies par iespēju tikt iekļautam 2020.gada olimpisko spēļu programmā, paziņojuši šī sporta veida pārstāvji.

Pērn Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) veiktās reformas ļauj olimpisko spēļu rīkotājiem iekļaut vienu vai vairākus sporta veidus, kas nav atrodami Olimpiādes programmā. Tiesa, šim sporta veidam programmā vieta atrastos tikai attiecīgajās olimpiskajās spēlēs, nevis tas saglabātu savu vietu arī nākamos gadus.

Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācija (WPBSA) un Pasaules Biljarda sporta konfederācija (WCBS) ir apvienojušas spēkus, lai to pārstāvētais sporta veids tiktu iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

"Pēdējo gadu laikā snūkers ir pamatīgi audzis, un ticam, ka tam būtu jādod iespēja uz lielākās pasaules sporta platformas," izteicies WPBSA vadītājs Džeisons Fergusons. "Snūkera sacensības pasaulē noraugās 500 miljoni cilvēku, un to spēlē vairāk nekā 90 valstīs. Ir tikai daži sporta veidi, kuri spēj sacensties ar tām prasmēm un koncentrēšanās līmeni, kas valda snūkerā. Spēlētājiem ir jāsasniedz savs spēju limits."

"Dalība olimpiskajās spēlēs ir daļa no mūsu pasaules redzējuma. Esam apņēmušies redzēt snūkera spēlētājus cīnāmies par olimpiskajām medaļām. Sāksim ar 2020.gada Tokijas Olimpiādi," paudis Fergusons.

Tiesa, snūkera izredzes tikt iekļautam olimpiskajā programmā netiek uzskatītas par lielām, jo Tokija šobrīd apsver beisbola un softbola atgriešanu Olimpiādē, jo tie Japānā ir ļoti populāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!