Foto: Publicitātes foto
Pāvilostas Pilsētas svētku laikā, kas norisināsies š.g. 19. maijā, tiks atklāts "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāts 2012".

"Latvijas Spēka atlētu federācija" sadarbībā ar sporta biedrību "Par Stipru Latviju" rīko ikgadējo "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionātu 2012". Šogad dalībnieku skaits ir lielāks nekā citus gadus un spēkiem mēroties nāksies 18 spēcīgākajiem Latvijas vīriem.

Čempionātā dalību apstiprinājis 2011. gada Latvijas spēkavīru čempions - Preiļu bieds - Artis Plivda. Talsu novadu pārstāvēs pagājušā gada sudraba medaļas ieguvējs Dainis Zāģeris, piedalīsies arī spēcīgais Mareks Leitis un pagājušās sezonas spēkavīru uzlecošā zvaigzne Didzis Zariņš. Čempionāta posmos piedalīsies arī brāļi Kazeļņiki. Agris Kazeļņiks startēs posmos, kuri nebūs vienā laikā ar starptautiskajām spēkavīru sacensībām, bet Ivars vīriem pievienosies jūnijā.

Diemžēl šogad čempionātā neredzēsim skatītāju tik iemīļoto Māri Rozentālu, jo viņš nolēmis atpūsties, bet piedalīsies kā tiesnesis. Māra trenētos jaunos spēkavīrus - Oskaru Martužānu, Edgaru Andersonu, Jāni Šleckus un Aivaru Šmauksteli - redzēsim startējam nu jau elites grupā, kuri noteikti sastādīs spēcīgu konkurenci jau pieredzējušajiem spēkavīriem, kā to pagājušajā gadā pierādīja Didzis Zariņš.

Par prieku skatītājiem un pārsteigumu dalībniekiem, šogad organizatori ir parūpējušies arī par jauniem pārbaudījumiem. Interesanti būs noskaidrot, kuram spēkavīram labāk padosies NISSAN JUKE celšana, nešana un turēšana. Latvijas spēkavīru auto NISSAN JUKE, kuru piedāvā Nissan oficiālais pārstāvis Latvijā - NORDE, sver aptuveni 1250 kg. Vēl viens no jaunumiem šī gada čempionātā ir vēl nebijis vingrinājums - sešu akmeņu celšana, kur smagākais sver 200 kg.

Šogad spēkavīru čempionātu varēs redzēt ne tikai klātienē dažādās Latvijas pilsētās, bet arī jaunā TV formātā kanālā LTV 7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!