Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā vērsis tās dalībnieku uzmanību uz vairākām būtiskām problēmām sporta finansēšanas sistēmā, kas īpaši apdraud sporta spēļu federāciju darba kvalitāti, informē LBS preses dienests.

LBS ir atbildīga par deviņām izlasēm, kam šogad jāpārstāv valsti oficiālajos starptautiskajos turnīros – Eiropas un pasaules čempionātos. Diemžēl joprojām nav sadalīti sporta spēļu federācijām atvēlētie valsts budžeta līdzekļi, turklāt līdz šim izplatītā informācija liecina, ka to būs par 30% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Tāda situācija ne tikai apdraud kvalitatīvu sagatavošanās darbu, bet arī rada pamatu reālām bažām, ka vairākas komandas nāksies atsaukt no starptautiskajām sacensībām, uzskata LBS prezidents.

Piecu lielo olimpisko sporta spēļu federāciju vadītāji ir sagatavojuši vēstuli valsts augstākajām amatpersonām ar aicinājumu risināt aktuālās problēmas. "Esmu priecīgs, ka lielās sporta spēļu federācijas ir vienojušās par kopīgu pozīciju un nākamais solis būs sporta spēļu asociācijas izveidošanu, lai paustu un aizstāvētu mūsu kopējās intereses," uzsver Valdis Voins.

Par sporta spēļu intereses pārstāvošas organizācijas izveides nepieciešamību LOK ģenerālajā asamblejā runāja arī Latvijas Volejbola federācijas prezidents Almers Ludviks. Šo ideju noslēguma runā atbalstīja arī LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Savā runā Valdis Voins arī atgādināja, ka jau 2008.gadā LBS ierosināja pārņemt no Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes treneru – sporta skolu pedagogu - atalgojuma sistēmas administrēšanu. "Esmu gatavs pats diskutēt ar Izglītības un zinātnes ministrijas speciālistiem, lai kopīgiem spēkiem izstrādātu labāko modeli, kas palīdzētu uzlabot jauno sportistu sagatavošanas kvalitāti," uzsvēra Voins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!