Foto: LETA
Latvijas visvairāk titulētais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs pēkšņu un nopietnu ģimenes problēmu šonedēļ nestartēs Eiropas čempionātā, kas risinās Kazaņā, Krievijā.

Negaidītas smagas veselības likstas piemeklējušas Ščerbatiha māti, un sportists pašlaik ir vairāk norūpējies par viņu, tādēļ psiholoģiski nav gatavs startēt sacensībās, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Marita Vilciņa. Ļoti nopietnas veselības problēmas Ščerbatiha mātei atklātas nesen.

Par sportista karjeras beigām Ščerbatihs gan nedomājot un gatavosies pasaules čempionātam, kas novembra pirmajā pusē risināsies Parīzē un būs arī kvalifikācijas sacensības 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Šcerbatiha māte ir viena no sava dēla dedzīgākajām atbalstītājām un parasti devās līdzi uz visām lielākajām sacensībām.

Pēc 2009.gada decembrī veiktās meniska operācijas Ščerbatihs tikai pagājušajā vasarā atsāka pilnvērtīgus treniņus. Taču sezonā galvenajās sacensībās - pasaules čempionātā - Ščerbatihu septembrī Turcijā piemeklēja neveiksme, jo grūšanas disciplīnā viņš nopelnīja nulli un palika bez rezultāta, lai gan pēc pirmās disciplīnas raušanas bija ceturtais.

Ščerbatihs 2007.gadā kļuva par pasaules čempionu, savukārt 2009.gadā pasaules meistarsacīkstēs viņš izstājās ceļgalu problēmu dēļ. Pasaules čempionātos Ščerbatihs vēl ir izcīnījis bronzas medaļas 1997., 1998. un 2003.gadā. Arī 2008.gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs Ščerbatihs nopelnīja bronzas godalgu, bet 2004.gadā Atēnās kļuva par olimpisko vicečempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!