Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pirmo uzvaru Latvijas vīriešu handbola čempionāta finālsērijā sestdien izcīnīja Dobeles "Tenax", kas savā laukumā tikai pēcspēles metienos ar rezultātu 26:25 (9:7, 21:21) pārspēja Ludzas komandu "Latgols".

Pēc pirmā puslaika "Tenax" atradās vadībā ar 9:7, bet pēc pamatlaika rezultāts bija neizšķirts 21:21.

Pēcspēles metienu sērijā Dobeles kluba pārstāvji bija pārāki ar 5:4, svinot uzvaru arī visā mačā.

Šajā mačā uzvarētāju labā 6/3 vārtus guva Gints Grandbergs, bet ar 7/1 precīziem raidījumiem izcēlās Arvis Juzups.

Savukārt "Latgols" rindās ar 9/5 precīziem metieniem sevi apliecināja Vitālijs Borisenko.

Sērijā līdz trijām uzvarām "Latgols" saglabāja vadību ar 2-1. Ceturtā spēle svētdien atkal paredzēta Dobelē.

Pusfinālā "Tenax" handbolisti ar 2-0 pieveica "Jūrmalas Sports" vienību, savukārt "Latgols" vienība nedaudz negaidīti ar 2-1 pārspēja iepriekšējo divu gadu Latvijas čempionus LSPA, pirmo reizi vēsturē Ludzas vīriešu komandai iekļūstot Latvijas čempionāta finālā.

Regulārajā turnīrā "Tenax" vienība izcīnīja pirmo vietu, bet "Latgols" finišēja trešie. Sezonas laikā abas komandas tikās tikai trīs reizes, visās spēles triumfējot dobelniekiem.

Kā ziņots, sērijā par trešo vietu, kas arī ritēs līdz vienas komandas trijām uzvarām, pašlaik LSPA ar 2-1 uzvar "Jūrmalas Sports" handbolistus.

"Tenax" un LSPA pusfinālā iekļuva automātiski kā regulārā čempionāta divu posmu spēcīgākās komandas, bet "Jūrmalas Sports" un "Latgols" pirms tam cīnījās ceturtdaļfinālā.

Čempionātu komandas aizvada trīs posmos. Pirmajā posmā līdz pagājušā gada beigām klubi sacentās katrs ar katru, aizvadot tikai vienu apli. Pēc pirmā posma rezultātiem komandas tika sadalītas divās grupās - no pirmās līdz piektajai vietai un no sestās līdz desmitajai vietai. Līdzi ņemot arī pirmajā posmā iegūtos punktus, komandas sacentās katra ar katru vēl divos apļos.

Trešajā posmā - izslēgšanas spēlēs - iekļuva labākās sešas komandas. Savukārt turnīra vājākās četras vienības aizvadīja vēl vienu apli, noskaidrojot atlikušo vietu sadalījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!