Foto: AP/Scanpix

Teroristu uzbrukumā Indijas gaisa spēku bāzei netālu no Pakistānas robežas nogalināts bijušais Sadraudzības spēļu čempions šaušanā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Fatehs Sings, kurš 1995. gada pirmajās Sadraudzības spēlēs šaušanā izcīnīja zelta un sudraba medaļu, bija viens no nogalinātajiem Indijas armijas karavīriem teroristu uzbrukumā Patankotas bāzei 2. janvārī, kas ilga 14 stundas.

Teroristi bāzē iekļuva, pārģērbušies Indijas armijas uniformās. Mediji ziņo par septiņiem bojā gājušiem Indijas armijas karavīriem, bet deviņi ir ievainoti. Apšaudē tika nogalināti arī četri iebrucēji.

Uzbrukums notika dažas dienas pēc tam, kad Indijas un Pakistānas līderi negaidīti tikās Lahorā un piekrita miera sarunām. Par iebrukumu armijas bāzē pagaidām neviens grupējums nav uzņēmies atbildību, bet tas tiek uzskatīts par mēģinājumu sabotēt šīs miera sarunas.

"Lai Visvarenais uzņem izcilo karavīru," pieminot Singu, izteicies Indijas Šaušanas federācijas (NRAI) prezidents Randirs Sings. "Šaušanas sabiedrība aizlūdz par viņa dvēseli un izsaka līdzjūtību viņa ģimenei par milzīgo zaudējumu."

"Viņš bija izcils cilvēks, aktīvi strādāja ar Indijas šaušanas izlasi," piebilst prezidents. "Viņš ziedoja savu dzīvību valstij."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!