Foto: EPA/Scanpix/LETA
Tokijas olimpisko spēļu droša norise atkal tiek apšaubīta, un nedaudz vairāk nekā trīs mēnešus pirms ievērojamā sporta foruma Tokijas mediķu asociācija stingri ieteikusi organizatoriem atcelt spēles, raksta "Yahoo Sports".

Tokijas mediķu asociācija, kas ir 6000 locekļu apvienība, nosūtījusi vēstuli Japānas premjerministram Jošihidem Sugam, Tokijas gubernatoram Juriko Koikem un orgkomitejas vadītājam Seiko Hašimoto, aicinot viņus atcelt olimpisko spēļu norisi, jo koronavīrusa pandēmija neļaus sacensības aizvadīt droši.

"Mēs uzskatām, ka pareizais lēmums ir atcelt pasākumu, kas varētu palielināt saslimušo un mirušo skaitu," vēstuli citē aģentūra AP. "Japāna būs atbildīga, ja olimpiskās un paralimpiskās spēlēs pasliktinās situāciju, palielinot to cilvēku skaitu, kuriem būs jācieš vai jāmirst."

Tokijas olimpiskajām spēlēm būtu jāsākas 23. jūlijā. Šīs sacensības tika pārceltas no 2020. gada.

Martā jau tika pieņemts lēmums, ka Tokijas olimpiskās un paralimpiskās spēles notiks bez ārvalstu skatītājiem. Tomēr veiktajās aptaujās gandrīz 60% japāņu uzskata, ka pandēmijas dēļ Tokijas olimpiskās spēles būtu jāatceļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!