Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kolumbijas riteņbraucējam Eganam Bernalam pēc vairāku savainojumu gūšanas sadursmē ar autobusu treniņa laikā būs jāveic operācija, pirmdien paziņoja viņu ārstējošā slimnīca.

Kolumbietim "tuvāko stundu laikā ir jāveic operācija", teikts Sabanas Universitātes slimnīcas paziņojumā. Riteņbraucējs ir saņēmis triecienus pa kaklu, krūtīm un kājām, taču "šobrīd viņa asinsrite ir stabila", teikts paziņojumā, nesniedzot sīkāku informāciju par plānoto operāciju.

Bija plānots, ka jūlijā Bernals kā "Ineos Grenadiers" komandas līderis startēs "Tour de France", taču sadursme var izbojāt visu Bernala 2022. gada sezonu.

"Ineos Grenadiers" ziņo, ka Bernals bija "pie samaņas", kad pēc avārijas treniņbraucienā kopā ar komandas biedriem netālu no Bogotas tika nogādāts slimnīcā.

Sadursme notika, autobusam samazinot ātrumu, lai apstātos pieturā. Satiksmes negadījums notika Gačankipas pilsētā aptuveni 30 kilometrus no valsts galvaspilsētas Bogotas.

Vietējā prese, atsaucoties uz Bernalam tuvu avotu, paziņoja, ka viņš guvis ceļgala un augšstilba kaula lūzumus.

Viņam bija jāsāk sacensību sezona 10. februārī četras dienas ilgajā "Tour de la Provence".

Bernals kļuva par zvaigzni 2019. gadā, kad viņš "Tour de France" kopvērtējumā uzvarēja komandas biedru un toreizējo čempionu britu Geraintu Tomasu. 2019.g adā viņš uzvarēja arī Parīzes – Nicas un "Tour de Suisse" sacīkstēs.

Pagājušajā gadā Bernals uzvarēja "Giro d'Italia" savā debijā šajās sacīkstēs, bet vēlāk 2021. gadā izcīnīja sesto vietu "Vuelta a Espana" daudzdienu velobraucienā.

Janvārī Riteņbraucējs pagarināja līgumu ar Lielbritānijas komandu "Ineos Grenadiers" līdz 2026. gadam un jūlijā plānoja atgriezties tūrē.

"Tour de France" sāksies 1. jūlijā Kopenhāgenā un noslēgsies ar tradicionālo finišu Elizejas laukos 24. jūlijā Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!