Foto: AP/Scanpix

Vācijas Vieglatlētikas federācijas (DLV) prezidents Klemenss Prokops asi kritizējis sava tautieša, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Tomasa Baha nostāju un aicinājis Krieviju izslēgt no SOK, raksta vācu mediji.

"Ja nopietni tiktu ņemta vērā SOK Harta, SOK būtu jādiskvalificē Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK), līdz dopinga problēma tiek atrisināta, lai tiktu aizstāvētas tīro sportistu intereses," intervijā laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" izteicies Prokops.

DLV prezidents atsaucas uz Olimpiskās hartu, kas piesauc nacionālās Olimpiskās komitejas "ievērot Hartu", "pieņemt un ieviest Pasaules Antidopinga kodeksu" un "atbalstīt un ievērot mērus, kas attiecas uz sportistu medicīnisko aprūpi un veselību". Hartas 59. punkts turklāt paredz ievērojamas soda procedūras, ja šīs prasības netiek ņemtas vērā.

"Cīņa pret dopingu ir viens no nacionālo Olimpisko komiteju galvenajiem uzdevumiem," norāda Prokops. "Nav svarīgi, vai KOK vadība uzskata, ka ir aktīvi darbojusies šajā jomā, būtiski ir tas, vai KOK ir rīkojusies saskaņā ar Olimpiskko hartu un sadarbojusies ar antidopiga iestādēm, un tādējādi būtu atbildīga par viņu nolaidību."

SOK prezidentam Baham Prokops savukārt pārmet "bezdarbību sporta uzticības atgūšanā".

DLV prezidents ir viens no asākajiem SOK kritiķiem, un jau pagājušā gada vasarā pēc pirmajiem ziņojumiem par dopinga pārkāpumiem Krievijā pieprasīja ieviest stingras sankcijas pret šo valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!