Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis un Ukrainas sportists Oleksandrs Usiks savā starpā 2018. gadā aizvadīja vienu no labākajiem boksa mačiem šajā desmitgadē, bet šobrīd abi kaļ plānus saistībā ar supersmagā svara kategoriju. Usiks jau aizvadījis divas cīņas šajā kategorijā, bet Briedis vēl domā par to, kas viņu varētu motivēt turpmākajā karjerā.

Usiks kļuva par absolūto pasaules čempionu smagā svara jeb krūzerveita kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), triumfējot Pasaules Boksa supersērijas pirmajā sezonā un apvienojot visas četras prestižās čempionu jostas. Pēc tam viņš pieņēma lēmumu doties uz nākamo svara kategoriju – pirmajā cīņā viņš viegli tika galā ar Čezu Viterspūnu, bet aizvadītajā nedēļas nogalē viņam bija pirmais nopietnais pārbaudījums supersmagajā svarā. Ukrainis pēc punktiem pieveica Dereku Čisoru. Līdzšinējās profesionāļa karjeras laikā viņš bija cīnījies smagā svara kategorijā, savukārt Briedis jau izmēģinājis spēkus supersmagajā svarā. Viņš vairākas cīņas šajā kategorijā aizvadīja "Bigger's Better" turnīrā, bet slavenajā cīņā Groznijā latvietis nokautēja Manuelu Čarru, kurš ir 14 kilogramus smagāks par viņu. Ja Briedis tiešām izvēlēsies smagāko kategoriju, viņam jau ir laba pieredze.

Kas jāņem vērā?

"Pārejot no smagā uz supersmagā svara kategoriju, svarīgākie nav auguma parametri. To pierādījusi boksa vēsture. Ir ļoti liela starpība tieši pašā boksēšanās manierē," portālam "Delfi" stāstīja Brieža menedžeris un boksa aizkulišu lietpratējs Raimonds Zeps.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!