Foto: AFP/Scanpix/LETA
Zviedrijas vīriešu handbola izlase otrdien mača pēdējā minūtē nodrošināja vietu Eiropas čempionāta pusfinālā.

Bratislavā notikušajā duelī Zviedrija otrā posma II apakšgrupas pēdējā spēlē ar rezultātu 24:23 (9:14) pārspēja Norvēģiju.

Abām komandām pirms šīs spēles bija pa sešiem punktiem, bet norvēģi varēja atļauties neizšķirtu. Teju visu spēli vadībā bija Norvēģija, bet 15 sekundes pirms mača beigām lielisku otro puslaiku aizvadījušais Valters Hincs realizēja septiņu metru soda sitienu - 24:23 Zviedrijas labā. Pēdējās sekundēs Sanders Sagosens neizrāva neizšķirtu un zviedri svinēja uzvaru.

Zviedriem rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Hrincs, bet norvēģiem tikpat vārtus guva Haralls Reinkinds. Zviedrijai Covid-19 dēļ nevarēja palīdzēt pirmā izvēle vārtos Andrēass Palika.

Pirms tam vietu pusfinālā nodrošināja Spānija, kas ar 28:27 (14:13) uzveica Poliju. Spāņiem pa četriem vārtiem guva Ferrans Solē un Agustins Kasado, bet poļiem sešreiz izcēlās Arkadjušs Morito.

Vēl šajā apakšgrupā Vācija ar 30:29 (16:12) guva virsroku pār Krieviju. Vāciešiem sešus vārtus guva Johanness Golla, bet krieviem astoņi vārti bija Sergejam Kosorotovam.

II grupā pa astoņiem punktiem piecās spēlēs bija Spānijai un Zviedrijai, sešus punktus guva Norvēģija, četrus iekrāja Vācija, trīs guva Krievija, bet viens punkts bija Polijai.

I grupā pirms pēdējās spēles astoņi punkti ir Dānijai, kas nodrošinājusi vietu pusfinālā, tālāk ar sešiem punktiem seko Francija, četri punkti ir Islandei, bet pa diviem guvušas Horvātija, Melnkalne un Nīderlande.

Sacensībās piedalās 24 komandas, kas sadalītas sešās grupās. Divas labākās katras grupas vienības ieguva tiesības cīnīties otrajā grupu turnīrā, kurā katrā no divām grupām ir pa sešām komandām. Pirmo divu vietu ieguvējas iekļūst pusfinālā, bet trešo vietu ieguvējas tiekas cīņā par piekto vietu.

Četras komandas nodrošinās vietu nākamā gada pasaules čempionātā, kurā vieta bez mājiniecēm Polijas un Zviedrijas jau nodrošināta arī pasaules čempionei Dānijai.

Eiropas čempionāts Ungārijā un Slovākijā norisināsies līdz 30.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!