Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien pēc pārliecinošas uzvaras sasniedza ASV notiekošā Delrejbīčas ATP sērijas turnīra pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā Gulbis ar 6-1, 6-4 stundā un 15 minūtēs pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo spāni Danielu Munosu de la Navu, kurš pasaules rangā ieņem 154.vietu. Gulbim, kurš ATP pasaules rangā ieņem 109.vietu, šis bija sestais panākums pēc kārtas, jo turnīru arī viņš uzsāka no kvalifikācijas.

Maču Gulbis iesāka ļoti pārliecinoši, uzvarot pirmajā geimā. Otrajā geimā latvietim diezgan ilgā cīņā izdevās lauzt pretinieka servi, bet turpinājumā viņš guva punktu arī pie savas serves (3-0). Arī nākamajās izspēlēs Gulbis bija pārāks par pretinieku, bet sestajā geimā punktu guva spānis. Pie savas serves Gulbis izcīnīja uzvaru pirmajā setā.

Otrā seta pirmajā geimā latvietis lauza pretinieka servi, un pats guva punktu servējot, bet trešajā geimā de la Nava guva punktu. Mača nākamajās izspēlēs jau bija vērojama līdzīgāka cīņa, bet Gulbis tik un tā bija pārāks un svinēja uzvaru.

Turnīra pusfinālā Gulbja pretinieks būs horvāta Ivana Dodidža un ar otro numuru izliktā vācieša Tomija Hāsa pāra uzvarētājs.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis otrdien ar 6-1, 6-4 uzvarēja amerikāni Džeimsu Bleiku, bet otrajā kārtā ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4) fantastiskā cīņā uzvarēja turnīra trešo raketi Semu Kveriju no ASV.

Par kvalifikācijas pārvarēšanu un iekļūšanu pusfinālā Gulbis jau ir ieguvis 102 ranga punktus. Delrejbīčas turnīrs Gulbim ir viens no ērtākajiem līdzšinējā karjerā. 2010.gadā viņš šeit izcīnīja pirmo ATP turnīru titulu, bet pērn aizcīnījās arī līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!