Foto: DELFI

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien Delrejbīčas turnīra otrās kārtas spēlē uzvarēja amerikāni Semu Kveriju un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, un sadauzīja kārtējo tenisa raketi, kas šogad kļūst par viņa "vizītkarti".

"Es nebaidos parādīt savas emocijas, jo šī ir cīņa," saka Gulbis. "Man šķiet, ka šodien teniss ir nedaudz zaudējis kaislības, un šis (raketes salaušana) ir daļa no šova. Visiem tas patīk. Reizēm labāk ir neizrādīt savas emocijas, spēlēt ar akmens cietu seju, bet reizēm tas nav iespējams."

"Ar raketi un stīgām viss bija kārtībā, problēma bija ar mani, galvā," pēc mača atzina Latvijas tenisists. ""Sapsihojos", šķita, ka labi spēlēju, jo esmu šobrīd labā formā, bet nevarēju pabeigt otro setu. Zaudēju koncentrēšanos."

Gulbis saņēma brīdinājumu no tiesnešiem gan par raketes salaušanu, gan par lamāšanos, un par to viņam draud naudas sods, par to tenisists ir diezgan sašutis.

"Mēs uz šejieni atbraucām, izliekam visus spēkus, es braucu par savu naudu," dusmojas sportists. "Mani soda, bet es nevienu nevaru sodīt. Ja man piespriedīs to naudas sodu, es esmu gatavs cīnīties [ar ATP]."

Komentējot šo spēli, kurā Gulbis uzvarēja no šķietami bezcerīgas situācijas, sportists nenoliedza, ka lielu lomu spēlē psiholoģiskā sagatavotība.

"Tas viss ir saistīts - cik fiziski spēcīgs tu esi, cik spēcīgs esi kortā, cik psiholoģiski stiprs esi," viņš saka. "Ja es esmu strādājis pie fiziskās puses, tas dod papildus pārliecību spēlei. Tad tu esi mentāli spēcīgāks, jo vari skriet divas stundas un nenogurt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!