Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par neierašanos uz divām Latvijas meistarsacīkšu spēlēm pēc kārtas, Latvijas Regbija federācijas valde nolēmusi izslēgt no Latvijas čempionāta RK "Baldone" komandu un anulēt arī divu notikušo spēļu rezultātus ar šīs vienības līdzdalību.

Līdz ar šo lēmumu Latvijas čempionātā paliek sešas komandas, kuras pēc Reitinga apļa aizvadīšanas, septembrī un oktobrī visas piedalīsies cīņā par galīgo vietu sadalījumu čempionātā. RK "Ovāls" un "Garkalne/Livonia" komandām iepriekš tika piešķirtas 30:0 uzvaras pēc Baldones komandas ierašanās nepietiekamā spēlētāju skaitā uz tās divām pēdējām spēlēm. Savukārt "Burtnieki/Fēnikss" tiek anulēta 46:19 uzvara un "Ulre/Ķekavas NSS" 19:42 zaudējums. Līdzšinējie RK "Baldone" spēlētāji sezonas turpinājumā drīkstēs pārstāvēt citu klubu.

Pēc izmaiņām, kas notikušas saistībā ar baldoniešu izslēgšanu, Reitinga aplī aizvadītas astoņas spēles no 15. Pēc otrdienas uzvaras pirmajā vietā izvirzījies RK "Ovāls" ar 15 punktiem trijās spēlēs. Seko "Garkalne/Livonia" ar 10 punktiem divās spēlēs. "Burtnieki/Fēnikss" ir pieci punkti vienā spēlē, "LMT/Eži" ir pieci punkti trijās spēlēs, bet "LMT/Eži" otrajai komandai pieci punkti četrās spēlēs. Savukārt "Ulre/Ķekavas NSS" pēc trim spēlēm punktu nav.

Latvijas čempionāta galvenais tiesnesis Raimonds Priednieks:
– Gribētos nedaudz pakritizēt Latvijas Regbija federācijas valdi, kas par šī lēmuma pieņemšanu mani nemaz nav informējusi, bet otrdien daži baldonieši jau spēlēja "Ežu" rindās. Varbūt valdei nemaz nav vajadzīgs sacensību galvenais tiesnesis? Lēmums par RK "Baldone" diskvalifikāciju attiecas tikai uz regbiju 15. Septiņniekā baldonieši var turpināt Latvijas meistarsacīkstes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!