Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 31. oktobrī, Rīgā, "Daugavas" stadionā notika Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas spēle regbijā starp Latvijas un Ungārijas valstsvienībām, panākumu ar 39:10 (14:3) gūstot Latvijas ovālās bumbas meistariem, turklāt mūsu regbisti nopelnīja bonusa punktu par četriem gūtajiem piezemējumiem.

Mača debijā pirmie punktus guva mūsu viesi ungāri, precīzi sitot soda sitienu, taču tūlīt pat sekoja atbilde no mūsu puses – Latvijas izlases debitants no Anglijas Robijs Deividsons nekļūdīgi izpildīja sodu, panākot neizšķirtu 3:3. Turpinājumā Deividsons vēlreiz bija precīzs, sitot sodu, kā arī lieliski piespēlēja Vigo Valdavam uz laukuma malu, kur tika gūts pirmais Latvijas izlases piezemējums – 11:3. Puslaika izskaņā Robijs vēlreiz iesita sodu, padarot rezultātu 14:3.

Spēles otrajā puslaikā Deividsons divreiz precīzi izpildīja soda sitienus, panākot jau 20:3. Tad Dāvis Jansons, kuram tā bija debija Latvijas izlases rindās klasiskajā regbijā, izdarīja piezemējumu, bet Deividsons precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 27:3. Mača turpinājumā Ungārijas valstsvienība nedaudz samazināja rezultāta starpību, gūstot piezemējumu un precīzi sitot realizāciju 10:27. Savukārt cīņas epilogā vēl divus piezemējumus guva latvieši: Valdavs atkal izcēlās ar izrāvienu pa laukuma malu, bet pēc tam mūsu regbisti vienkārši iestūma bumbu sāncenšu ieskaites laukumā. Punktu mačam pielika Deividsons, precīzi sitot realizāciju – 39:10.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko:
– Mani ļoti iepriecināja spēlētāji un visa komanda. Es pat esmu sajūsmināts par mūsu vienības spēli. Esam nostiprinājuši komandas spēli aizsardzībā. Uzvara nenāca viegli. Mums bija informācija, ka ungāri uz Rīgu atvedīs sešus, septiņus pusprofesionāļus, kas spēlē Francijā. Taču mēs ar viņiem tikām galā. Uzskatu, ka diezgan pārliecinoši. Nedaudz nepadevās autu izspēle, bet tas ir labojams treniņos. Mums šodien bija vairāki debitanti. Mārtiņš Bokišs parādīja sevi no labākās puses, tāpat Krists Krūskops, kurš lieliski darbojās aizsardzībā. Gundars Grieķis ar savu vēlēšanos spēlēt izlasē nopelnīja vietu sākuma sastāvā. Jaunie ļoti labi iekļāvās spēlē un kopā ar vecajiem veidoja lielisku komandu. Protams, nevar nepieminēt mūsu lielākos palīgus Robiju Deividsonu un Dāvi Jansonu. Redzot Robija un Dāvja sekmīgo spēli, arī pārējie puiši centās viņam līdzināties. Ļoti patīkami, ka abi puiši atbrauca mums palīgā. Cerams, tas notiks arī nākamajās spēlēs.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 7. novembrī Kiprā, kur mērosies spēkiem ar šīs valsts izlasi. Pagaidām 2B divīzijā ar 14 punktiem esam otrie. Līderi ar 25 punktiem ir lietuvieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!