Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija čempionātā sestdien, 13. aprīlī, vicečempioni "Garkalne/Livonia" ar 57:10 (47:0) sagrāva Rūjienas vienību "Fēnikss".

Rezultātu sestajā minūtē atklāja Markuss Krališs, atverot maisam galu, un pirmajā puslaikā sekoja vēl astoņi piezemējumi. Īpaši iespaidīgas bija puslaika pēdējās desmit minūtes, kurās vicečempioni no 22:0 panāca 47:0. Neskatoties uz daudzajiem piezemējumiem, vicečempioni trāpīja tikai vienu realizāciju, izceļoties Krališam. "Garkalne"/"Livonia" vadošais standartu sitējs Kristaps Bērziņš pēc iepriekšējās sezonas noslēdza karjeru, bet otrs šo pienākumu veicējs Dāvis Jaunalksnis šobrīd atgūstas no traumas.

Otrajā puslaikā viesi vēl panāca 52:0, bet kopumā šīs 40 minūtes bija daudz mazrezultīvākas. Pirmos divus piezemējumus sezonā veica arī "Fēnikss", bumbu pretinieku ieskaites zonā ienesot Adrianam Lovkinam.

"Pirmais puslaiks bija pavisam šiks. Pirmajās desmit minūtēs vēl ieskrējāmies, bet pēc tam labi spēlējām," stāsta "Garkalne"/"Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.

"Zem pirmajām sešām un pēdējām 40 minūtēm parakstāmies - tā bija mūsu spēle. Savukārt pa vidu notika pavasarīgs regbijs, kuram, cerams, vairs nebūs atkārtojuma," uzsver "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa.

"Garkalne"/"Livonia" rindās nopietnu pieteikumu ar vēlmi kļūt par sezonas rezultatīvāko turnīra spēlētāju pauda Dāvids Bērtiņš, kurš veica četrus piezemējumus, bet kopā ar punktiem uzvarētāju rindās izcēlās septiņi spēlētāji.

"Otrajā puslaikā spēlētāji, kas nāca uz maiņu, varēja nospēlēt labāk, tomēr jāatzīst, ka pirmajā viss jau bija izdarīts un otrās 40 minūtes palika kā formalitāte," saka Ščavinsks, kurš nepauda lielu apmierinātību ar maču.

"Pie realizācijām jāstrādā. Bija arī liels vējš un Markusam bija grūti koncentrēties," par brīvsitieniem saka treneris, paužot, ka Jaunalksnis varētu komandai pieslēgties vasaras vidū. Tāpat nopietnas traumas dēļ šo sezonu izlaidīs Gatis Purviņš.

"Tagad divas nedēļas daudzi spēlētāji būs izlasē, tajā laikā strādāsim ar jaunatni un meitenēm. Ir idejas, ko darīsim," Šcavinsks atgādina, ka 17. aprīlī Latvijas izlase sāks treniņus pirms 4. maija spēles pret Dāniju. Starp kandidātiem visvairāk spēlētāju ir tieši no "Garkalne"/"Livonia" komandas - piecpadsmit.

"Ļoti pavasarīgs regbijs mūsu izpildījumā. Pirmajā puslaikā bija būtiskas problēmas aizsardzībā un arī savu uzbrukumu veidošanā. Savukārt otro puslaiku aizvadījām neizšķirti un tas dod labus signālus nākotnei," stāsta Staņa. "Tik agrā pavasarī daudz kļūdu un tehniskā brāķa bija abām komandām - pretinieki būtu iespējuši vēl daudz vairāk, ja mūs neizglābtu viņu tehniskais brāķis."

"Adrians ir gatavs sezonai, arī pieteicies kandidēt uz vietu izlases sastāvā. Viņš grib sasniegt augstus rezultātus, ir viens no dažiem, kuri jau laikus paspējuši sagatavoties," par komandas vienīgo punktu guvēju Lovkinu saka Staņa. "Pēc sezonas mums bija vien aptuveni pusotru mēnesi ilga pauze, tomēr ārā uz laukuma esam aizvadījuši tikai pāris treniņus. Ziemas darbs zālē, kā arī ar bumbām, pagaidām vēl mums nedod vēlamo rezultātu."

Latvijas čempionus piecas komandas noskaidros divu apļu turnīra, labākajām četrām pēc tam sezonu turpinot kausa izcīņā. "Mūsu sezonas mērķis ir iekļūt Latvijas kausā. Jā, šī spēle labus signālus nedod, bet otrajā puslaikā, kad laukumā iznāca pāris maiņas, cīnījāmies labāk," stāsta Staņa.

Sezonas ievadā tieši "Fēniksam" ir nopietnākais grafiks, jo nākamajā piektdienā viņiem būs spēle ar valsts čempioniem no regbija kluba "Miesnieki", bet 4. maijā paredzēts otrais mačs ar "Garkalne"/"Livonia". "Man ir patīkami, ka ieskrienamies ar divām spēcīgākajām komandām - pēc tam jau būsim gatavi sezonai," saka "Fēniksa" stūrmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!