Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 22. maijā, Upesciema stadionā notika Latvijas Virslīgas spēle klasiskajā regbijā starp "Garkalne/Livonia" un RK "Fēnikss" komandām, pārliecinošu uzvaru ar 74:13 (31:5) izcīnot "Livoniešiem". Panākums ļāva "Livonia" regbistiem apsteigt sāncenšus turnīra tabulā, un pacelties uz otro vietu.

Pagājušā gada Latvijas čempionāta finālisti "Livonieši" spēli aizvadīja pārliecinoši, jau pirmajā puslaikā iegūstot lielu pārsvaru. Pirmo reizi trīs piezemējumus Latvijas čempionāta spēlē izdarīja "Garkalne/Livonia" trešās līnijas spēlētājs Mārtiņš Rundāns. Pa diviem piezemējumiem uzvarētāju labā guva Roberts Miksons, Ainārs Bērziņš un Kaspars Uķis, bet pa vienam Deivids Cjukša, Martēns Rišoms un Kristaps Bērziņš. Bērziņš arī iesita septiņus realizācijas sitienus.

Savukārt RK "Fēnikss" labā piezemējumus guva Mārtiņš Bērziņš un Rihards Zalte. Zalte vēl vienreiz precīzi izpildīja soda sitienu.

RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs:
– Mūsu iepriekšējo spēli pret "Ovāls/Jūrmala" salīdzināt ar šo nav iespējams. Šoreiz gan ievērojām mača disciplīnu, gan bijām pārliecināti par saviem spēkiem, gan laba bija spēles organizācija. Katrs darīja savu darbu. Vērtējot mūsu pretinieku sniegumu, jāatzīmē, ka "Fēniksa" regbisti nebūt nebija vāji. Vienkārši mēs neļāvām viņiem izvērsties un spēlēt savu spēli.

RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Pagaidām savā domāšanā joprojām vēl esam septītniekā, varbūt domās pat Latvijas olimpiādē regbijā 7. Nav klasiskā regbija akcentu. Piecas minūtes spēlējām vienā vietā, piecas otrā, piecas trešā, bet savu spēli tā arī nespējam parādīt. Tomēr par zaudējumu neskumstam, jo savas 13 "acis" beigu beigās sakrājām. Vērtīgākais spēlētājs mūsu rindās šoreiz bija Adrians Lovkins.

Joprojām Regbija Virslīgas līderi ir "Miesnieki/Ķekava", kuriem ir 11 punkti (četrās spēlēs). Tagad viņiem seko "Garkalne/Livonia" ar desmit punktiem (trijos mačos), "Fēniksam" ir pieci punkti (vienā spēlē), "Ovāls/Jūrmala" trīs punkti (divās spēlēs), bet Virslīgas piecnieku pagaidām noslēdz "LMT/Eži", kuriem vienā spēlē ir viens punkts.

Nākamā spēle Latvijas Regbija Virslīgā notiks sestdien, 28. maijā, kad Juglas stadionā pulksten 14.00 "Ovāls/Jūrmala" uzņems RK "Fēnikss". Pēc tam 4. jūnijā "LMT/Eži" spēlēs pret "Fēniksu", bet 9. jūnijā "Ovāls/Jūrmala" mērosies spēkiem ar "LMT/Ežiem". Arī abi šie mači risināsies Juglas stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!