Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2019. gada Pasaules kausa finālturnīra spēlē par bronzas medaļām piektdien, 1. novembrī, Jaunzēlandes regbija izlase pāriecinoši ar 40:17 (28:10) pieveica Velsas valstsvienību.

Trīskārtējiem Pasaules kausa ieguvējiem "All Blacks" šīs ir trešās bronzas medaļas sacensību vēsturē, bet Velsa tikai vienu reizi spējusi tikt pie godalgām - 1987. gadā Pasaules kausa pirmajā finālturnīrā velsieši bija trešie.

Tādējādi Jaunzēlande turpina savu uzvaru sēriju pār Velsas regbistiem. "All Blacks" kopš 1953. gada ir uzvarējusi visos savstarpējos dueļos - 31 spēlē.

Jau spēles piektajā minūtē "All Blacks" izdarīja pirmo piezemējumu, bet tad 14. minūtē panāca 14:0. Lai gan velsieši ātri izdarīja vienu piezemējumu, Jaunzēlande daudz pāriecinošāk turpināja spēli, nedodot pretiniekiem cerības tikt pie medaļām.

"All Blacks" rindās divus piezemējumus izdarīja Bens Smits, bet pa reizei bumbu ienesa Džo Mūdijs, Beidens Barets, Raiens Krotijs un Ričijs Mo'unga, kurš vēl piecas reizes bija precīzs relaizācijas sitienos. Velsai punktus ar piezemējumiem guva Halams Amoss un Džošs Adamss, pa reizei realizācijas sitienā precīzi bija Rīss Pačels un Dens Bigars, bet Pačelam vēl trīs punkti ar soda sitienu.

Vairāk nekā mēnesi ilgušajā Pasaules kausa finālturnīrā Japānā tagad atlikusi viena spēle - sestdien, 2. novembrī, par prestižo Veba Elisa trofeju cīnīsies Anglija un DĀR.

Portāls "Delfi" piedāvāja bronzas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!