Latvijas regbija čempioni "Garkalne"/"Livonia" šosezon vadīs pieredzes bagātais treneris Antonio Žuau de Karvalju Abreu no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kurš patreiz vada Gruzijas premjerlīgas (Big 10) vienību Kiketi "Jankers".

Iepriekš regbija speciālists Latvijas regbiju iepazinis, trenējot Latvijas sieviešu regbija-7 izlasi. Viņa asistenti būs jau iepriekš ar komandu strādājušie Mets Pallas un Mārcis Rullis. De Karvalju Abreu un Rullis trenēs arī LSPA/"Livonia" sieviešu komandu.

De Karvalju Abreu jau septiņu gadu vecumā apmeklēja pirmos regbija treniņus, kas daudzus gadus vēlāk vainagojās ar līgumu DĀR čempionātā. Profesionāļa karjera traumas dēļ aprāvās 2011.gadā, taču regbiju viņš nepameta un ieguva tiesneša, kā arī trenera kvalifikācijas.

Dzimtenē DĀR de Karvalju Abreu strādājis ar visu vecuma grupu jauniešu komandām, bet darbu Eiropā viņš sāka 2015.gadā Portugāles pēc spēka otrajā līgā. Gadu vēlāk viņš strādāja arī Portugāles U-20 vīriešu regbija- 7 izlasē, bet pēcāk ceļi aizveda uz Vāciju, kur pieredze iekrāta pirmajā un otrajā bundeslīgā. Pagājušo gadu DĀR treneris iesāka Nīderlandes čempionātā, bet vēlāk pievienojās Gruzijas Premjerlīgas vienībai "Jankers".

"Jūtos privileģēts, ka varu būt daļa no "Livonia". Latvijā ierados jau 2019.gadā, kad piekritu trenēt sieviešu izlasi, taču Covid-19 pandēmijas dēļ vienu sezonu nācās izlaist," stāsta galvenais treneris. "Šogad Latvijā plānoju ierasties ap 1.maiju, bet līdz tam būšu kopā ar komandu attālināti. Izstrādāšu treniņu plānu un uzticēšu to īstenot saviem asistentiem kopā ar abām komandām," saka treneris. "Profesionālajā ziņā es sev vienmēr izvirzu visaugstākos mērķus. Kad sanāksim kopā ar komandām, nospraudīsim mērķus nākamajai sezonai un tieksimies tos izpildīt."

Treneris arī atklāja, ka jau ir sazinājies ar savu tautieti du Randu, kurš "Garkalne"/"Livonia" vienībai pagājušajā sezonā palīdzēja izcīnīt zeltu gan regbijā-15, gan "septītniekā". Viņš patlaban atrodas Krievijā un lūko pēc jaunas darba vietas, tāpēc neizslēdz iespēju, ka arī šosezon viņš varētu būt redzams ar "Livonia" kreklu mugurā.
Kluba jaunais operatīvais vadītājs Gregors Gorohovskis pauž gandarījumu, ka tāda līmeņa speciālists piekritis pievienoties komandai, lai palīdzētu "livoniešiem" kļūt vēl labākiem.

"Ir laiks mērķtiecīgam, gudram darbam un čīkstēšanu ir jāmet malā! Esam ļoti priecīgi, ka treneru korpusam pievienojies tik augsta līmeņa regbija speciālists kā de Karvalju Abreu, un, ka Mets Pallass ar Mārci Rulli turpinās darbu. Mūsu potenciālie panākumi būs komandas darbs, tāpēc ceram uz atbalstu gan no aktīvajiem spēlētājiem, gan tiem, kuri pagājuši nedaudz nostāk," saka "Livonia" menedžeris. "Labs palīgs ir ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!