Foto: F64
Latvijas vīriešu regbija-7 izlase Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas pirmajā posmā Zagrebā ierindojās 11. vietā, turnīru noslēdzot ar panākumu pār Bulgāriju, portālu "Delfi" informē Latvijas Regbija federācija.

Latvijas regbija-7 izlase aizvadītajā nedēļas nogalē Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā piedzīvoja zaudējumus visās trijās A apakšgrupas spēlēs. Pirmajā mačā ar 0:24 tika atzīts spēcīgās Rumānijas izlases pārākums. Otrajā spēlē, tiekoties ar Īrijas sportistiem, noslēguma rezultāts bija 0:48. Savukārt trešajā mačā ar 0:26 nācās piekāpties Dānijai.

Pēc trim zaudējumiem grupā Latvijas regbistiem nācās spēkoties par noslēdzošajām vietām turnīrā. Pusfinālā par 9.-12. vietu vēlreiz ar 10:24 tika zaudēts Dānijai. Abus piezemējumus guva komandas kapteinis Ivo Kapiņš.

Savukārt cīņā par priekšpēdējo, 11. pozīciju latvieši beidzot guva pirmo panākumu turnīrā - 10:5 pret Bulgāriju. Punktus Latvijas labā guva Artūrs Alainis un Reinis Pavinkšnis.

Izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks pēc turnīra komentēja komandas sniegumu šādi: "Prieks par uzvaru pār Bulgārijas izlasi, un ka pēdējos divos mačos sākām pildīt spēles uzdevumu. Pirmajās spēlēs lielākoties mūs iegāza pašu kļūdas, pēc kurām pretuzbrukumos zaudējām punktus. Jāpiestrādā vēl pie tehniskiem elementiem un jānotic vairāk kopīgam komandas spēkam. Par pašatdevi puišus varu tikai paslavēt. Viss pašu rokās, jo šonedēļ norisināsies otrais posms."

Otrais Eiropas čempionāta turnīrs notiks jau šajā nedēļas Budapeštā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!