Foto: DELFI
Latvijas izlase svētdien, 13. aprīlī Ozolniekos vienīgajā pārbaudes spēlē pirms noslēdzošajiem mačiem pret Izraēlu un Dāniju Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijā ar 7:46 zaudēja Lietuvai, kas gatavojas noslēdzošajiem mačiem 2A divīzijā pret Horvātiju un Šveici.

Latvijas rindās vienīgo piezemējumu 23. minūtē, kad rezultāts bija jau 0:19, izdarīja Jānis Skuja, un Kristaps Bērziņš iesita realizāciju. Pirmo puslaiku Latvija zaudēja ar 7:24. Jau pašā spēles sākumā Lietuvas regbisti atklāja rezultātu un līdz puslaika vidum izdarīja vēl divus piezemējumus. "Sākums patiešām nebija labs. Domāju, ka bija mazliet nobijušies izejot uz lielā laukuma, visi kopā. Saprotu, jo spēlētāji bija gan aizvadījuši pirms tam jau spēlēs, bet šoreiz pretinieka spēles modelis un stils pilnībā atšķīrās un daudzas lietas nebija pierastas, tāpēc, manuprāt, tika pieļautas visprimitīvākās kļūdas. Arī tādas, kurām pēc iepriekšējām spēlēm vairs nevajadzēja būt," atzina izlases galvenais treneris Sergejs Lisko, kurš piektdien ieradās Latvijā un sestdien vadīja treniņu.

"Pēc šīs spēles sanāksim kopā, pārrunāsim, secināsim. Laika ir ļoti maz. Taču uz nākotni es ļoti gribētu raudzīties pozitīvi. Par puišiem, kuri piedalījās šodienas spēlē - ir arī labas lietas. Centīsimies atlikušajā laikā strādāt un ceru, ka izlases treniņi tiks apmeklēti. Vēl apspriedīsim arī, kādā režīmā komandai vislabāk turpināt gatavošanos," sacīja Lisko.

Spēle ar Izraēlu notiks "Daugavas" stadionā Rīgā 26. aprīlī, bet 3. maijā Odensē būs spēle ar Dāniju. Latvijas izlase cīnīsies par otro vietu 2B divīzijā, kas dotu iespēju sacensties par vietu 2A divīzijā pārspēlē ar tās priekšpēdējo komandu - Horvātiju vai Lietuvu. Lai apsteigtu Andoru, kas šobrīd ir otrā, Latvijai divās atlikušajās spēlēs nepieciešama viena uzvara ar jebkādu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!