Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 5. jūlijā, Rūjienas stadionā notika kārtējā spēle Latvijas meistarsacīkstēs regbijā starp RK "Fēnikss" un "Miesnieki/Ķekava" komandām, diezgan grūtu uzvaru ar 27:21 (22:6) svinot vienpersoniskiem turnīra tabulas līderiem "Miesniekiem".

Jāpiebilst, ka abas komandas nopelnīja arī pa bonusa punktam: "Miesnieki" par četriem gūtajiem piezemējumiem, bet vidzemnieki par zaudējumu, kas mazāks par septiņiem punktiem. RK „Fēnikss" labā pa piezemējumam guva Gatis Lovkins un Nauris Miglavs (katram pa 5 punktiem), savukārt Reinis Zalte precīzi izpildīja trīs soda sitienus un vienu realizāciju, kopumā iekrājot 11 punktus.

'Miesniekiem" divreiz bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Jānis Skuja (10 punkti). Pa vienam „ienesienam" guva Viktors Silvoniks, Artūrs Alainis un Leno Bramanis (katram 5 p.). Savukārt vienīgo reizi precīzi realizācijas sitienu izpildīja Juris Iesalnieks (2 p.).

RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa:

- Tā kā neizmantojām iespēju gūt uzvaru, tad jāpriecājas vismaz par gūto bonusa punktu... Atzīmēšu, ka Gatis Lovkins, spēlējot 43 gadu vecumā, piezemējumu guva pirmoreiz mūžā! Spēles sākumā dominēja „Miesnieki". Īpaši tas jāsaka par spēka cīņām. Savukārt mačā kopumā mēs labi nospēlējām aizsardzībā, bet pie uzbrukuma vēl ir jāstrādā. Otrajā aplī tā būs mūsu prioritāte numur viens! Spēles beigās, kad sāncenšiem uz 10 minūtēm tika noraidīts Toms Asejevs, varējām arī izraut uzvaru, taču šoreiz nesanāca... Par vērtīgāko spēlētāju savā komandā šoreiz atzīšu Reini Zalti.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:

- Spēle iznāca diezgan interesanta. Vispirms jau jāmin tas, ka nebija tik ļoti karsts kā sestdien. Mūsu pamatsastāvs nospēlēja labi, bet otrajā puslaikā pēc vairākām maiņām nedaudz pajuka saspēle. Bija diezgan daudz pārkāpumu no mūsu puses. „Fēniksa" regbisti to izmantoja savā labā, samazinot punktu starpību. Pašās cīņas beigās viņiem pat bija iespēja izraut uzvaru, taču mēs to nepieļāvām. Arī mēs palaidām garām iespēju nostiprināt pārsvaru, neiesitot labu soda sitienu. Vēl jāpiebilst, ka debijas spēli mūsu rindās aizvadīja Armands Dūda. Šī spēle bija arī Baltijas čempionāta ieskaitē, tāpēc ir svarīgi, ka nopelnījām bonusa punktu. Savukārt, vērtējot pretinieku sniegumu, jāatzīmē, ka viņi cīnījās ļoti pašaizliedzīgi, manuprāt, aizvadot vienu no labākajām spēlēm šajā sezonā.

Latvijas čempionātā regbijā līderi ar 34 punktiem (7 spēlēs) joprojām ir "Miesnieki/Ķekava". Viņiem seko: "TFS Bulduri" ar 16 punktiem (5 spēlēs), „LMT/Eži" ar 14 (6), „Garkalne/Livonia" 9 (3), RK "Fēnikss" 9 (6) un "Jūrmala/LLU" 0 (5). Nākamā Latvijas čempionāta spēle notiks 15. jūlijā, kad Upesciema stadionā pulksten 19.30 "Garkalne/Livonia" uzņems "TFS Bulduri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!