Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien, 10.jūnijā, viesnīcā "Avalon Hotel" notika preses konference, kas bija veltīta nedēļas nogalē gaidāmajam Latvijas regbija 7 izlases startam Eiropas čempionātā A grupā Kauņā (Lietuva). Preses konferences dalībnieki bija optimistiski noskaņoti, un savās uzrunās nekautrējās mūsu ovālās bumbas meistariem stādīt augstus mērķus.

"Laika apstākļi regbijam ir labvēlīgi," uzsākot preses konferenci teica Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aleksandrs Zuments. "Mūs gaida Kauņa un vismaz 10. vieta, kas ir LRF valdes uzstādījums."

"Tie, kas ir sekojuši mēdijiem, jau zina Latvijas izlases sastāvu," piebilda LRF valdes loceklis un Latvijas valstsvienības menedžeris Jānis Zuments. "Tāda nu reiz ir treneru izvēle. Viņi izlases sastāvā iekļāvuši tos, kurus uzskatīja par labākajiem. Atgriešanās A grupā ir notikusi pēc trim gadiem. Un arī uzdevums – vismaz 10. vieta –, ir pamatots, jo no sacensībām pēdējā brīdī atteikusies Nīderlandes valstsvienība."

"Sagatavošanās cikls ilga četrus mēnešus," paziņoja Latvijas regbija 7 izlases galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Sākumā uz treniņiem nāca 30 spēlētāju, bet tad dalībnieku skaits pakāpeniski saruka līdz 15. Galvenais kritērijs bija disciplīna treniņos. Vēl viens kritērijs bija spēlētāju tehniskā un taktiskā sagatavotība. Es domāju, ka šobrīd esam izvēlējušies 12 labākos spēlētājus."

"Katram trenerim ir savs rokraksts," teica Latvijas regbija 7 izlases kapteinis Valters Raņķis. "Bijām pieraduši pie Ulda Bautra, taču regbijs 7 nav sporta veids, kur var nemitīgi izdomāt ko jaunu... Šogad mazāk cenšamies spēlēt smago spēka spēli, toties cenšamies bumbu piespēlēt no vienas malas uz otru."

"Izlasei šogad ir pieci jauni spēlētāji," atzina viens no valstsvienības līderiem Kristaps Bērziņš. "Jaunie ir gan no RFC "Livonia", gan no RK "Miesnieki". Es domāju, ka visi jaunie ir ātri sapratuši, kas no viņiem tiek prasīts. Problēmu šajā ziņā nav."

"Pārstāvēt Latviju jebkuram regbistam ir gods," uzsvēra LRF ģenerālsekretārs Aivars Pilenieks. "Tā kā mūsu valstī neesam profesionāļi, amatieru līmenī par prēmijām nedomājam. Izlase pilnveidojas un attīstās. Šogad mūsu vidējais vecums ir 25 gadi. Bet par rezultātiem spriedīsim nākampirmdien."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!