Foto: Zigismunds Zālmanis
Ar spēli starp "Fēniksa" un "Garkalne/Livonia" komandām sestdien plkst. 12:00 Rūjienas stadionā sāksies Latvijas čempionāta 2019. gada sezonas izspēle klasiskajā regbijā XV.

Šogad turnīrā piedalīsies tās pašas piecas komandas, kas pērn ("Miesnieki", "Garkalne/Livonia", "Jūrmala", LMT/"Eži" un "Fēnikss"), aizvadot divu apļu turnīru. Pēc klubu savstarpējas vienošanās, šogad Latvijas čempions tiks noskaidrots pēc regulārā turnīra rezultātiem, kas līdz ar to katru maču padarīs ļoti svarīgu. Pēc tam četras labākās komandas kvalificēsies Latvijas kausa izcīņai, kurā notiks pusfināli, kā arī fināls un spēle par trešo vietu.

Pirmās divas spēles tiks izspēlētas jau nākamajās divās nedēļas nogalēs - pēc sestdienas spēles sekos mačs 19. aprīlī, kurā "Miesnieki" sacentīsies ar "Fēniksu". Turpinājumā galvenais uzsvars būs Latvijas izlases treniņiem pirms 4. maijā gaidāmās spēles ar Dāniju. Sacensību organizācijas komisija vēl plāno precizēt vairāku Latvijas čempionāta kalendārā iekļauto cīņu laikus, jo klubi tos ielikuši dienās, kad laukumā dosies Latvijas izlase.

Čempionāta noslēgums šobrīd paredzēts 21. septembrī, bet pēc tam oktobrī tiks izspēlēts kauss.

Pērn Latvijas čempionātā jau divpadsmito reizi uzvarēja regbija klubs "Miesnieki", finālspēlē ar 23:15 apspēlējot "Garkalne/Livonia" komandu. Savukārt pie bronzas medaļām pirmoreiz vēsturē tika "Jūrmala", kas spēlē par trešo vietu ar 31:27 uzveica LMT regbija kluba "Eži" spēlētājus, "adatainos" bez medaļām atstājot vien otro reizi kopš 2003. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!