Foto: LETA
Latvijas vīriešu regbija-7 nacionālā valstsvienība agrā piektdienas rītā devusies uz Eiropas Trofejas divīzijas čempionāta otro posmu, kas no 10. līdz 11. jūlijam norisināsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

Eiropas Trofejas divīzijas čempionāta pirmajā posmā, kas 19. un 20. jūnijā norisinājās Zagrebā, Horvātijā, Latvijas valstsvienība ierindojās desmitajā vietā 12 komandu konkurencē. Latvijas regbisti piecās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un trīs reizes piedzīvoja zaudējumus. Eiropas Trofejas divīziju pametīs trīs vājākās komandas divu posmu summā, bet uz spēcīgāko ''Championship'' turnīru pārcelsies divas labākās izlases.

Otrajā posmā Budapeštā Latvijas valstsvienība pirmajā spēlē 10. jūlijā pulksten 12:28 spēkosies pret Beļģiju, bet 17:20 aizvadīs maču pret Izraēlas regbistiem. Sestdienas pēdējā cīņā pulksten 20:42 paredzēta spēle pret mājinieci Ungāriju.

Svētdienas spēļu kalendārs būs atkarīgs no sestdienas spēļu rezultātiem. Par svētdienas spēļu kalendāru un pēcāk arī rezultātiem tiks ziņots Latvijas Regbija federācijas mājaslapā un sociālo tīklu kontos.

Latvijas regbija-7 izlases sastāvu, salīdzinot ar pirmo posmu Horvātijā, piemeklējušas pārmaiņas. No pirmā posma dalībniekiem Budapeštā izlases sastāvā nebūs Andrejs Mantinieks (''Ķekava/Miesnieki'') un Ričards Iesalnieks (''Eži/EK Sistēmas''), bet savainojumu dēļ palīdzēt nevarēs Emīls Balodis (''Ķekava/Miesnieki'') un Ivars Eglis (''Ķekava/Miesnieki'').

Šo spēlētāju vietā uz Trofejas divīzijas otro posmu Horvātijā dosies Valērijs Runco, Miķelis Jurēvičs, Vigo Valdavs un Janeks Taškāns (visi ''Garkalne/Livonia''). Par komandas kapteini izvēlēts Reinis Pepa (''Garkalne/Livonia''), bet kapteiņa asistenti būs Matīss Zicāns (''Eži/EK Sistēmas'') un Elmārs Šefanovskis (''Ķekava/Miesnieki'')

Latvijas izlases galvenais treneris Kristaps Andersons: ''Gatavošanās otrajam posmam aizritēja tāpat, kā līdz šim. Pievienojās četri jauni spēlētāji. Centīsimies saglabāt vietu Trofejas divīzijā!''

Visu spēļu tiešraides būs vērojamas ''Rugby Europe TV'' - https://www.rugbyeurope.eu/

Latvijas vīriešu regbija-7 nacionālās valstsvienības sastāvs Eiropas Trofejas divīzijas čempionāta otrajā posmā:

Reinis Pepa (C) (''Garkalne/Livonia'')
Matīss Zicāns (A) (''Eži/EK Sistēmas'')
Elmārs Šefanovskis (A) (''Ķekava/Miesnieki'')
Aigars Šilo (''Ķekava/Miesnieki'')
Lauris Dūzelis (''Ķekava/Miesnieki'')
Toms Asejevs (''Ķekava/Miesnieki'')
Dāvis Bajārs (Valmieras ''Fēnikss'')
Juris Iesalnieks (''Ķekava/Miesnieki'')
Miķelis Jurēvičs (''Garkalne/Livonia'')
Valērijs Runco (''Garkalne/Livonia'')
Vigo Valdavs (''Garkalne/Livonia'')
Janeks Taškāns (''Garkalne/Livonia'')

Galvenais treneris: Kristaps Andersons, trenera asistents: Viktors Silvoniks
Fizioterapeits: Raivis Gabranovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!